Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΗ συμβουλή του Μανώλη στο Μητσάκο περί ... μπάζων

Η συμβουλή του Μανώλη στο Μητσάκο περί … μπάζων

|

Αποκαλύψεις… Η στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” μας αποκαλύπτει τις συμβουλές που έδωσε ο επιτυχημένος αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης στον αντικαταστάτη του Δημήτρη Μανιό όσον αφορά την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Και ιδού τα πρώτα αποτελέσματα.. 

Τα παλαιότερα χρόνια γίνονταν συλλήψεις… Σήμερα αν εξαιρέσουμε την σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, συλλήψεις δεν γίνονται. Γιατί δεν γίνονται καταδίκες. Πάρτε παράδειγμα τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ… Ναι αυτόν που απειλούσε θεούς και δαίμονες πως αν τον καταδικάσουν θα πάρει πολύ κόσμο μαζί του, και που για πάρτη του οι δανειστές έσκισαν τα ρούχα τους… Αθώος! Αθώοι οι Ρουσόπουλοι, Σημίτηδες, Γιωργάκηδες, ο Κούλης με το τηλεφωνικό κέντρο της SIEMENS, αθώοι όλοι!

Εντωμεταξύ όλο και πιο συχνά παρατηρούνται αναταράξεις στον κόλπο της δικαιοσύνης, γεγονός που σε κάνει να υποθέτεις αφενός, τι μπορεί να είναι η δικαιοσύνη ότι αφού έχει κόλπο και αφετέρου τι μπορεί να προκύψει από τις συχνές αναταράξεις εντός του κόλπου της…

Για να απαντήσετε στο δεύτερο το τι συμβαίνει με τις συχνές αναταράξεις, πάρτε ένα άλλο παράδειγμα… Το συμβούλιο των Εφετών που έκρινε ότι οι τρεις πρώτοι Τούρκοι πιλότοι δεν πρέπει να παραδοθούν στις τουρκικές αρχές, στη συνέχεια έκρινε ότι οι επόμενοι τρεις πρέπει να παραδοθούν και κατόπιν αμφισβήτησε την πρωταρχική του απόφαση, αφού ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών άσκησε έφεση στην ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των Εφετών για μη παραχώρηση των τριών πρώτων πιλότων! Άρα ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των αναταράξεων στον κόλπο της δικαιοσύνης! Οργασμός! Οργασμός αποφάσεων!!!

Οργασμός = αποδυνάμωση

Οργασμό στον κόλπο της δικαιοσύνης προκαλούν επίσης οι αναταράξεις μεταξύ της ένωσης δικαστικών και την ένωση ανώτατων δικαστικών. Η ένωση δικαστικών δεν αποδέχεται την ένωση ανώτατων δικαστικών! Θεωρεί ότι αυτός ο οργασμός ενώσεων αποδυναμώνει το δικαστικό σώμα! Και αυτό είναι απόλυτα σωστό γιατί οι απανωτοί οργασμοί , όσο να’ ναι, αποδυναμώνουν το σώμα! Ευθύνη σε αυτά που συμβαίνουν στον κόλπο της δικαιοσύνης, έχει η κυρία Βασιλική Θάνου, αυτός ο Γιόντα (μη μου πείτε ότι δεν είναι ίδια!) που τον κουβαλάει στις πλάτες του ο Αλέξης.

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μέχρι και υπηρεσιακή πρωθυπουργός ο Γιόντα έχει αποκτήσει τέτοια δύναμη που ό,τι ζήτησε στον Αλέξη, δηλαδή τη σύσταση της ένωσης ανώτατων δικαστικών, την αναδρομική επιστροφή των κρατήσεων των δικαστών, της τα πραγματοποίησε.

Θα μου πείτε έχει συνηθίσει πια ο Αλέξης να πραγματοποιεί τις επιθυμίες των άλλων. Να φανταστείτε πως έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο εξυπηρέτησης επιθυμιών που οι δανειστές μας δήλωσαν πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση που είχε μέχρι τώρα η χώρα!!!

Συγχαρητήρια δίνουν στον Τσίπρα οι ευρωπαίοι! Οπότε μη περιμένετε πρόωρες εκλογές και σαχλαμάρες! Πού θα βρουν τόσο συνεργάσιμο πρωθυπουργό;

Πανηγύρια Αλέξη

Ο Αλέξης πάντως αυτόν τον καιρό πανηγυρίζει με αφορμή την απόφαση του γιούρογκρουπ η οποία μας απαλλάσσει από 45 δις από το συνολικό χρέος μας. Οπότε τι έμειναν; Εκατό σαράντα τρία δις ακόμα και ξοφλάμε!  Αυτή όμως η ελάφρυνση του χρέους μας υποχρεώνει συνάμα σε νέα σκληρά μέτρα που πρέπει να παρθούν τα επόμενα χρόνια, αλλά και παραμονή στο πρόγραμμα μέχρι το 2060!…

Ας είναι… Γιατί εμείς πάμε χαμένοι, το ίδιο βέβαια τα παιδιά μας… Τουλάχιστον να γλιτώσουν τα εγγόνια μας!  Εκείνα τα παιδιά που το 2040 θα είναι έμβρυα, θα είναι τα τυχερά, γιατί αν πάνε όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέχρι να τελειώσουνε το πανεπιστήμιο θα έχουμε βγει από το πρόγραμμα!

Αυτό είναι το θέμα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας» που δείχνει τον στριμμένο, κακό, τσιγκούνη  Σόιμπλε να εύχεται στην παγωμένη χώρα μας ευτυχισμένο το 2060. Το κεράκι που κρατάει είναι αυτό που σύντομα θα αποτελεί το μόνο μας μέσο για φωτισμό και θέρμανση!!!

Στα δικά μας όμως τώρα, όπου σιγά-σιγά το νησί μπαίνει στο πνεύμα των ημερών…

Μια τυπική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχουμε σήμερα, και μετά πάμε σε αργίες…

Στροφή στο …μέλλον

Τυπική είναι η σημερινή συνεδρίαση γιατί ενώ το πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν το τεχνικό πρόγραμμα του 2017, εντούτοις, αυτό δεν θα συζητηθεί. Βλέπετε δεν έχει μπει ακόμα το 2017 και η δημοτική αρχή για να είναι τυπική στην καθυστέρηση της, έκρινε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα μια τέτοια συζήτηση! Καθυστερημένα ψηφίζει τα τεχνικά προγράμματα, τα μάστερ πλαν, τους προϋπολογισμούς τα πάντα όλα. Γι’ αυτό και έχουν μείνει όλα πίσω!

Το μόνο πράγμα που τρέχει η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον αρχηγό της μεγάλης μειοψηφίας Νίκο Μαϊτό, είναι η επανεκλογή της. Δηλαδή το Μανολάκι εφαρμόζει στην πράξη το όνομα του συνδυασμού ! Την ώρα που καθυστερεί μήνες ολόκληρους για την πραγμάτωση βασικών λειτουργιών του δήμου, αυτός ασχολείται με τις εκλογές που θα γίνουν σε δυόμιση χρόνια, κάνει δηλαδή μια  «στροφή στο μέλλον»!!! Τώρα πώς θα καταφέρει το Μανολάκι να επανεκλεγεί, αυτό είναι ένα άλλο θέμα…

Και καταρχήν δεν είναι δικό του θέμα, αλλά δικό μας. Εξαρτάται δηλαδή καθαρά από τις δικές μας ανοχές… Πόσο ακόμα αντέχουμε το Μανολάκι και τους συν αυτώ….

Αυτοί πάλι από την πλευρά τους νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν όσο αντέχουν οι ίδιοι… Εγώ πάντως λέω ότι δεν ξέρω πόσο ακόμα θα τους αντέξει ο τόπος!

Οι συμβουλές του Μανώλη

Εξηγώ. Πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκε ο νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Ένας χώρος που όπως μαρτυρά το όνομά του, δέχεται μόνο σκουπίδια και απορρίμματα και όχι μπάζα, κλαδιά και οικοδομικά απόβλητα. Και θα με ρωτήσετε, τώρα που θα πηγαίνουν τα μπάζα μιας και ο ΧΑΔΑ έχει κλίσει; Την ίδια απορία έχω κι εγώ!

Η δική μου όμως απορία έχει να κάνει αποκλειστικά με τη δημοτική αρχή, καθώς απορώ για το γεγονός ότι ενώ πέρασαν τόσα χρόνια για την υλοποίηση του ΧΥΤΑ, δεν φρόντισε να βρει χώρο για να πετάμε τα μπάζα! Και δεν θα είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι σε λίγο καιρό θα γεμίσουμε με μικρούς ΧΑΔΑ από μπάζα! Γι’ αυτό λέω δεν ξέρω πόσο ακόμα θα τους αντέξει ο τόπος!…

Λοιπόν, έτσι από περιέργεια «γκούκλαρα» την διαχείριση των μπαζών και έμαθα ότι ο κύριος όγκος των μπαζών αποτελείται από οικοδομικά απόβλητα και ότι ήδη από το 2002 εφαρμόζονται στην χώρα μας πιλοτικά προγράμματα για την ανακύκλωση των αποβλήτων και των μπαζών της οικοδομής. Μάλιστα η διαχείριση τους μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη, καθώς τα προϊόντα της ανακύκλωσης μπαζών, είναι χρήσιμα για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και ΧΥΤΑ, αλλά και σε έργα οδοποιίας! Ό,τι πρέπει για την περίπτωσή μας δηλαδή! Τέλος πάντως και για να μη τα πολυλογώ  μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερα να βρω τη λύση που η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να βρει επί έξι χρόνια!!!   

Το πιο ωραίο πάντως είναι που βγήκε ο απερχόμενος αντιδήμαρχος καθαριότητας, Μανώλης Πολυκρέτης και έδωσε συμβουλές στον νέο υπεύθυνο Δημήτρη Μανιό!

Πράγμα βέβαια πολύ περίεργο καθώς συνήθως τις συμβουλές τις δίνουν οι απερχόμενοι που κατά γενική ομολογία είναι πετυχημένοι!!!

Παρόλα αυτά ο Πολυκρέτης έδωσε τις συμβουλές του στον Μανιό, και τώρα μένει να δούμε αν ο Μανιός θα τις λάβει υπόψη. Πάντως αν τις λάβει, αυτό θα πει ότι ο Μανιός θεωρεί τον Πολυκρέτη ειδικό ή γνώστη ή ικανό ή πετυχημένο, θεωρία που έρχεται σε αντιδιαστολή με την κοινή γνώμη, αλλά και την κρίση του Μανολακιού!!!

Αλλά ας πάρουμε το σενάριο που ο Μανιός υοθετεί κάποια συμβουλή του Πολυκρέτη, Να για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, για να αντιμετωπίσει τους παραβάτες του κανονισμού καθαριότητας, τον συμβούλευσε να μην είναι τόσο μαλακός και ανεκτικός, όσο ήταν εκείνος!

Παραπάνω παρουσιάζω την υλοποίηση από το Μητσάκο της συμβουλής του Πολυκρέτη!!! Αυτός θα είναι ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει τα σκόρπια μπάζα όπου κι αν αυτά πεταχτούν.

Το βέβαιο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα μας πνίξουν τα μπάζα. Και μαζί με αυτά τα μπάζα σε δυόμιση χρόνια θα προστεθούν και άλλα μπάζα που μπροστά σε αυτά τα μπάζα, δεν πιάνουν μπάζα!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες