Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΤο Μανολάκι και η Mercedes που κάθεται στο γκαράζ

Το Μανολάκι και η Mercedes που κάθεται στο γκαράζ

|

Μέσα από την στήλη «Σημεία και τέρατα» της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας «Η Μάσκα» σχολιάζονται τα δρώμενα εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Καλή χρονιά να έχουμε, λέμε τώρα, αφού το νέο έτος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Νέοι φόροι με το έμπα του νέου χρόνου, αυξήσεις σε τσιγάρα, καφέ και βενζίνη καθιστούν κυρίως εμάς τους νησιώτες που είμαστε καπνιστές, καταναλωτές καφέ και διαθέτουμε μεταφορικά μέσα, στην κορυφή των περισσότερο φορολογούμενων πολιτών, μιας και η τιμή της βενζίνης στα νησιά μας έχει φτάσει πλέον στην υψηλότερη τιμή της, παγκοσμίως!…

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν κάποιες σποραδικές αντιδράσεις, όπως αυτές οι εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των μελών της επιτροπής των σοφών, αλλιώς θα κινδυνεύαμε με άμεση πτώχευση και αυτό θα ήταν απόρροια …σοφίας! Τώρα το πώς είναι δυνατόν να τρέχουμε ένα οικονομικό πρόγραμμα που μας έχουν επιβάλει οι δανειστές, οι οποίοι έχουν επανελεγμένα δηλώσει ότι είναι αποτυχημένο και λάθος και παρόλα αυτά το πρόγραμμα να συνεχίζεται, είναι ένα ερώτημα που κανένας σοφός δεν μπορεί να απαντήσει! Όπως δεν μπορεί να απαντηθεί το τι σχέση έχει η σοφία με την βλακεία!…

Καθώς σοφία είναι η χρηστή διαχείριση της γνώσης και των εμπειριών και γι’ αυτό το λόγο η σοφία διακρίνει κυρίως τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα τα οποία έχουν μάθει από τα λάθη τους, κι έχουν συγκεντρώσει αρκετή γνώση και εμπειρία. Ο Αλέξης είχε πει κάποτε ότι ένα άλλο όνομα για τα λάθη είναι η εμπειρία, αλλά αυτός λόγω του νεαρού της ηλικίας του, πρέπει δυστυχώς να εξαιρεθεί από σοφός! Γράφω δυστυχώς γιατί σε αυτόν έλαχε να κάνει μία ακόμα διαπραγμάτευση στην οποία αναζητά δίκαιη και βιώσιμη λύση, όπως δηλαδή και για το οικονομικό μας αδιέξοδο, σε αυτόν έλαχε να λύσει το άλυτο πρόβλημα του Κυπριακού…

Πάντως δεν χρειάζεται να είσαι σοφός για να καταλάβεις την κατάληξη που θα έχει και αυτή του η διαπραγμάτευση, ούτε είναι χρειάζεται σοφία για να κλάψουμε από τώρα την μεγαλόνησο!

Και αυτό είναι σαφές! Και κατά τους αρχαίους ημών προγόνους, σοφόν το σαφές!

Είμαστε σε ετοιμότητα

Μπήκε λοιπόν το 2017 με κακούς οιωνούς και εκτός των άλλων πάγωσε κυριολεκτικά η χώρα από το κύμα κακοκαιρίας που μας έπληξε με το έμπα του νέου χρόνου. Έντρομοι παρακολουθήσαμε την επέλαση του χιονιά από άκρη σε άκρη της χώρας -σε απευθείας μάλιστα μετάδοση- από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, που μη έχοντας να προβάλλουν άλλο κακό, προέβαλαν την …κακοκαιρία!

Για να καταλάβετε το πόσο επηρεάζει τον κόσμο η τηλεόραση και τα δελτία, φτάνει να σημειώσω ότι αποτέλεσμα αυτού του πανικού που δημιούργησαν δείχνοντας ολημερίς της μέρας και ολονυχτίς της νύχτας τα χιόνια, ήταν να πάθει μπλακ άουτ το ενεργειακό σύστημα της χώρας από την υπερκατανάλωση ενέργειας που σκοπό είχε να ζεσταθούν τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που ξεπάγιαζαν στη θέα του χιονιού που προέβαλαν τα κανάλια!!!

Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα που δημιούργησε ο χιονιάς δεν ήταν το τι προέβαλαν τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά τα διεθνή.  «Παγώνουν μέχρι θανάτου», «η ελληνική κυβέρνηση απροετοίμαστη απέναντι στην απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά εν μέσω κακοκαιρίας» ήταν μερικές μόνο από τις αναφορές στο δράμα των προσφύγων που έκαναν τα διεθνή ΜΜΕ στις αναφορές τους για τους πρόσφυγες που παραμένουν στη χώρα μας. Ειδικότερα η δήλωση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος επέμεινε ότι με τις προετοιμασίες της κυβέρνησης δεν θα μείνει ούτε ένας πρόσφυγας στο κρύο, είναι το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη!…

Για το λόγο αυτό το πρωτοσέλιδο της σημερινής «Μάσκας»  με τον τίτλο: ευτυχώς που είμαστε προετοιμασμένοι, είναι αφιερωμένο σε αυτές τις προετοιμασίες της κυβέρνησης που πριν κλείσει την αριστερή της παρένθεση θα έχει προλάβει να προετοιμάσει την εξόντωση όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και των μεταναστών που είχαν την ατυχία να περάσουν από τον τόπο μας!…

Ικανότητα στις φωτογραφήσεις

Στα δικά μας όμως τώρα όπου οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες! Δεν κάνω πλάκα! Έχουμε εξελίξεις και μάλιστα ραγδαίες! Ποιος να το φανταζόταν ότι ο Δήμος έσπευσε, ακόμα δεν μπήκε το νέο έτος, να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του! Η ίδια δημοτική αρχή που άργησε πέρυσι πέντε μήνες να ψηφίσει προϋπολογισμό, φέτος έσπευσε να τον ψηφίσει πριν την ώρα του! Και θα τα είχε καταφέρει, αλλά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Αργύρη Ανεβλαβή, εξαιτίας ενός δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος αντιμετώπισε ένα  σοβαρό προσωπικό πρόβλημα, δεν τα κατάφεραν!

Τουτέστιν μετά την περσινή ξεφτίλα που έπαθε με την καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού, η δημοτική αρχή, αποφάσισε φέτος όχι να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά να τις μεταθέσει στους υπαλλήλους! Τεράστιο λάθος αυτή η τακτική κύριε Ανεβλαβή! Αυτή σας ξεφτιλίζει ακόμα περισσότερο!!!

Αλλά τι καταλαβαίνει η δημοτική αρχή από ξεφτίλα! …  Αφού η ίδια ευτελίζει τον εαυτό της και το ρόλο της με δηλώσεις σαν κι αυτές ή με αποφάσεις σαν κι αυτές που παίρνει το Μανολάκι και τις ακυρώνει η περιφέρεια! Έντεκα αποφάσεις του Μανολακιού ακύρωσε μέσα σε λίγες μέρες!!! Μιλάμε ότι ο άνθρωπος είναι άκυρος!!! Και με βούλα!!!!

Για να μη γράφω όμως μόνο τα αρνητικά του στα τόσα χρόνια που το παρακολουθώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως το Μανολάκι έχει μία ικανότητα.  Στις φωτογραφήσεις!    

Έχει μια φωτογένεια, του πάει το χαμογελαστό και γι΄ αυτό είναι αρκετές χιλιάδες οι χαμογελαστές (όλες χωρίς λόγο!) φωτογραφήσεις του!… 

Εκτός όμως από αυτό, το Μανολάκι αρέσκεται στους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, όχι βέβαια να λαμβάνει μέρος, αλλά να τους διοργανώνει!

Ειδικότερα ο τελευταίος που θέτει σαν όρο ο ενοικιαστής των δημοτικών σφαγείων να έχει γαλαζοπράσινα μάτια (και για τον οποίο κατηγόρησε η δημοτική αρχή συγκεκριμένο υπάλληλο που έχει εμμονή με τα γαλαζοπράσινα μάτια!)  έχει φέρει σε απόγνωση την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, που δεν διαθέτει μέλος με τα απαραίτητα προσόντα!!!

Με τα όσα άνω συμφωνεί και ο επί κεφαλής των πολιτών για τα νησιά μας, Βασίλης Βρούτσης, ο οποίος απέδωσε την ιδιότητα του φωτογράφου στο Μανολάκι και τον οποίο το Μανολάκι έχει μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση. Μια μήνυση που ο Βρούτσης χαρακτήρισε ως ευκαιρία για να διερευνηθεί από την δικαιοσύνη η νομιμότητα της δημοτικής αρχής.

Φτάνει λοιπόν η στιγμή που η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με την νομιμότητα της δράσης της δημοτικής αρχής, όχι μόνο με την συγκεκριμένη μήνυση, αλλά και με τα πειθαρχικά συμβούλια τα οποία αναμένεται να περάσει το Μανολάκι. Γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Μανόλης. Όλοι κάθονται στη γη και ο Μανόλης στο σκαμνί!!!

Μανολάκι το τίμιο

Πάντως το Μανολάκι για να αποδείξει την τιμιότητά του και την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους δημότες σχετικά με τις μετακινήσεις του.  Γράφει λοιπόν:  «Ως γνωστόν, ο Δήμαρχος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τη Mercedes του Δήμου που προορίζεται για τις μετακινήσεις του δημάρχου και φυσικά και τη βενζίνη που του αναλογεί.

Επίσης, δεν έχει επιβαρύνει το Δήμο για τα ταξίδια του, τα οποία είναι τουλάχιστον ένα κάθε μήνα, όπερ θα σήμαινε ετήσια επιβάρυνση στο Δήμο της τάξης των 20.000 ευρώ (αυτοκίνητο και μετακινήσεις), τα οποία ο Δήμαρχος με πλήρη συνείδηση δεν τα διεκδικεί. Ας το βεβαιώσουν λοιπόν οι επικεφαλής της ελάσσονος και μείζονος μειοψηφίας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν έχει μπει ποτέ τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δημοτικής περιόδου, και αφού το γνωρίζουν, ας μην συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ψεύδη μαζί με όλους αυτούς που μόνο στείρα αντιπολίτευση θέλουν να κάνουν. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ»

Ευτυχώς Μανολάκι μου που δεν χρησιμοποιείς τη Mercedes και δεν μας χρεώνεις με τη βενζίνη της και τα έξοδα των μετακινήσεών σου, γιατί με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεις αυτά που γράφω ότι τόσα χρόνια πας κι έρχεσαι τσάμπα και βερεσέ!!!

Δεν έχεις καταφέρει τίποτα απολύτως, παρά μόνο κάτι διαβεβαιώσεις και μερικές εκατοντάδες χαμογελαστές φωτογραφίσεις σου! Οπότε μείνε ήσυχος γιατί όντως Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ!!! Και ξέρεις τι λέει ο κόσμος; «Ε όχι να πληρώνουμε 20.000 ευρώ για να φτιάχνεις εσύ το φωτογραφικό σου άλμπουμ!!!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΚΚΕ – Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νάξο ενόψει ευρωεκλογών, με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα

Πάρος: Ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Malice”

Δεύτερη βρετανική σειρά έρχεται στη Πάρο... Που και πότε θα γίνουν τα γυρίσματα

Κυκλάδες: Η αλυσίδα Aria Hotels έρχεται στην Ερμούπολη Σύρου

Επεκτείνονται στις Κυκλάδες τα Aria Hotels με νέο ξενοδοχείο στη Σύρο

Eurobank: Παρουσιάζει κατάστημα “νέας γενιάς” στη Πάρο, περιοδεία στελεχών σε Νάξο, Μύκονο και Σύρο

H Eurobank εγκαινιάζει ένα ακόμη κατάστημα νέας γενιάς (Future Branch) σχεδιασμένο στη βάση της φιλοσοφίας Phygital, στη Νάουσα της Πάρου

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί