Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΠρίμα ... μπαλαρίνα και στα Μπολσόι

Πρίμα … μπαλαρίνα και στα Μπολσόι

|

Μέσα από τη στιγμή “σημεία και τέρατα” της σατυρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας “η Μάσκα” έχουμε εικόνα για τα δρώμενα εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Πριν λίγες μέρες το ημερολόγιο έγραφε Αλεξίου, του Ανθρώπου του Θεού.  Τουτέστιν  δεν γιόρταζε ο πρωθυπουργός που δεν είναι άνθρωπος και πολύ περισσότερο, δεν είναι άνθρωπος του Θεού! Γιατί απλά ο Αλέξιός μας δεν έχει το Θεό του!!! Αν και τώρα τελευταία, κάτι με τις υποχωρήσεις στο μάθημα των θρησκευτικών, κάτι με τα ξεμοναχιάσματα στο Άγιον Όρος, κάτι που θα πάει σε στα Ιεροσόλυμα να προσκυνήσει τον πανάγιο τάφο, έχει αρχίσει και δείχνει σημάδια ότι γίνεται πιστός…

Από τη στήλη σημεία και τέρατα της εφημερίδας “Η Μάσκα” 

Όχι, για όνομα του Θεού, πιστός στον χριστιανισμό, αλλά πιστός στους δανειστές!… Τα μάθατε έτσι;

Την παρακαλούσε λέει η Λανγκάρτ  ο Αλέξιος για να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα! Τέτοια βαθιά πίστη στο ΔΝΤ ο Αλέξιος, που μέχρι πρότινος ήταν πολέμιός του! Ο Σαούλ που έγινε Πέτρος του καπιταλισμού έγινε ο Αλέξιος! Αποτέλεσμα; Να προσπαθεί σήμερα να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση που αρνιόταν να ολοκληρώσει χτες. Κι αυτή η διαπραγμάτευση είναι γεμάτη αγκάθια.

Ένα μυστήριο πράγμα να έχουν όλες οι διαπραγματεύσεις αγκάθια! Ούτε κάκτος να ήτανε!…

Τέλος πάντων, από αυτά τα αγκάθια το σίγουρο είναι ότι δεν βγαίνει ρόδο. Από αυτά τα αγκάθια μας που κάνουν τη ζωή μας ρόιδο, βγαίνει κορόιδο. Εμείς δηλαδή, που περιμέναμε να ανακουφιστούμε από τα αντισταθμιστικά μέτρα. Εμείς που περιμένουμε τρία χρόνια στη λίστα αναμονής για να πάρουμε μια σύνταξη κι αυτή κουτσουρεμένη. Μερικοί μάλιστα είναι τόσο κορόιδα που ούτε καν περιμένουν τρία χρόνια και πάνε και πεθαίνουν πριν πάρουν τη σύνταξη!

Μας ανακάλυψαν οι Αμερικανοί

Άλλα πάλι κορόιδα περιμένουν ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τις κόκκινες γραμμές όσο αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, άλλα ότι θα πετύχει την πολυπόθητη μείωση του χρέους και άλλα κάτσανε μπροστά στις τηλεοράσεις και είδανε το debate μεταξύ των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με τον τίτλο: δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!!! Και αυτό γιατί ό,τι και να λένε οι εκπρόσωποι, οι έρημοι κι απρόσωποι, οι ξένοι έχουν τον τελευταίο λόγο, που είναι τα αφεντικά. Υπάρχουν μάλιστα και κάποιοι που είναι τόσο κορόιδα που διαβάζουν στις ειδήσεις ότι οι Αμερικάνοι ενημερώθηκαν από τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας για τη σημαντική γεωπολιτική θέση που κατέχει η χώρας μας, και το πιστεύουν!

Τώρα μας ανακάλυψαν οι Αμερικάνοι! Πήγε λέει ο Κοτζιάς στις ΗΠΑ τους έδειξε που είναι η θέση της Ελλάδας στο χάρτη και τα Αμερικανάκια που δεν έχουν ιδέα που βρισκόμαστε, εντυπωσιάστηκαν, και του υποσχέθηκαν βοήθεια και μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που μας παρείχαν μέχρι τώρα!

Βρέχει …λεφτά

Πάντως τα μεγαλύτερα κορόιδα είναι εκείνοι που συνεχίζουν να πιστεύουν τους πολιτικούς που ισχυρίζονται ότι μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα έξω από το αδιέξοδο, κάτι αδύνατο καθώς το αδιέξοδο δεν έχει έξοδο! Ανέξοδα λοιπόν λένε ότι μπορούν να βρουν την έξοδο στο αδιέξοδο!

Βγήκε προχτές ο Κούλης και δήλωσε πως «βρέχει λεφτά αλλά η κυβέρνηση κρατάει ομπρέλα, επειδή καθυστερεί τη διαπραγμάτευση παίζοντας θέατρο»

Αυτήν τη θεατρική σκηνή παρουσιάζει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η «Μάσκα» δίνοντας με ρεαλισμό τη σκληρότητα της διαπραγμάτευσης, όπου εμφανίζεται το κορόιδο που νόμιζε ότι θα φέρει τούμπα την Ευρώπη, αλλά και το άλλο,, αυτό που πιστεύει ότι μπορεί να μας πείσει ότι αυτός θα τα καταφέρει καλύτερα! Γελάτε ε; Καλά κάνετε. Στο κάτω-κάτω, δεν βλέπετε την Λανγκάρτ, ούτε αυτή μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια της!..

Και όμως, υπάρχουν κορόιδα που πιστεύουν ότι ο Κούλης μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από το αδιέξοδο. Ο αριθμός τους σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φτάνει το 42% του πληθυσμού των Ελλήνων που τον θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό;!

Υποψιασμένοι

Στα δικά μας όμως τώρα, όπου θέλω καταρχήν να συγχαρώ τους μαθητές του Α΄ Γυμνασίου Χώρας Νάξου οι οποίοι έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους, διαμαρτυρόμενοι για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεν τους συγχαίρω βέβαια για την κατάληψη, αφού όλα αυτά τα χρόνια αποδείχτηκε αναποτελεσματική, αλλά τους συγχαίρω γιατί ζήτησαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Λιανό, να δεσμευτεί εγγράφως ότι ο δήμος θα υλοποιήσει αυτά που προφορικώς είχε υποσχεθεί, όλα τα προηγούμενα χρόνια! Από την κίνησή τους αυτή φαίνεται πως οι δεκαπεντάχρονοι είναι περισσότερο υποψιασμένοι από εμάς… Γι σκεφτείτε να είχαμε ζητήσει κι εμείς από το Μανολάκι να μας δώσει γραπτώς το ότι σε έξι μήνες θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας, που προφορικώς είχε δεσμευτεί πριν από  έξι χρόνια! Ή να είχαμε ζητήσει εγγράφως από τον Πολυκρέτη να ορίσει την ημερομηνία λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ή ακόμα να είχαμε ζητήσει εγγράφως τη δήλωση του Λιανού ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η περυσινή καθυστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού!…

Αλλά από ότι φαίνεται μόνο αυτοί που δεν έχουν ακόμα δικαίωμα ψήφου αμφισβητούν έμπρακτα την αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής!!!

Σκουπίδια

Οι υπόλοιποι ακόμα κι όταν η αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού , αφού τα σκουπίδια είναι τόσα που βγάζουν μάτι, δεν διαμαρτύρονται. Τουλάχιστον όχι στη δημοτική αρχή. Διαμαρτύρονται μόνο στα ΜΜΕ του τόπου και μου στέλνουν στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Μάσκας δεκάδες φωτογραφίες με σκουπιδότοπους.

Προφανώς για να διαμαρτυρηθούν μέσω της εφημερίδας. Καθώς φαίνεται πως πιστεύουν ότι η εφημερίδα είναι περισσότερο αποτελεσματική από τη δημοτική αρχή…

Αποτελεσματική όμως αντίδραση δεν είναι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τα μπαζοσκουπίδια. Αποτελεσματική αντίδραση θα ήταν να μαζέψουν οι αγανακτισμένοι δημότες τα σκουπίδια μπροστά από τις πόρτες τους και να τα παρατήσουν μπροστά στο δημοτικό μέγαρο.

Προσέξτε μόνο σκουπίδια στο δημαρχείο, γιατί από μπάζα είναι γεμάτο!!!!

Τέλος πάντων αντίθετα με το τι πιστεύουν οι πιτσιρικάδες για την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, η ίδια η δημοτική αρχή είναι πεπεισμένη ότι είναι αποτελεσματική.

Κέρδισε τις εντυπώσεις

Έφτασε μάλιστα στο σημείο το Μανολάκι που έχει πάει στη Μόσχα στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση να δηλώσει ότι κατάφερε και κέντρισε τα βλέμματα των επισκεπτών, στους οποίους μάλιστα προξένησε μεγάλη εντύπωση. Παραπάνω δημοσιεύω φωτογραφία από αυτήν την εμφάνιση του Μανολακιού στην Μόσχα που κέντρισε τα βλέμματα και τις εντυπώσεις. 

Είναι από τη λίμνη των κύκνων που παρουσίασαν τα μπαλέτα Μπουμπολσόι!

Σοβαρά τώρα, από εκεί που δεν πήγαινε καν σε εκθέσεις ο δήμος και ο Λιανός είχε δηλώσει ότι έχουν στραφεί πλέον αποκλειστικά στο διαδίκτυο για την προβολή του νησιού, ξαφνικά πάει στην έκθεση της Μόσχας το Μανολάκι, μαζί με το παραιτημένο Τσολάκη και τον κομματικό συνοδό Στρατούρη! Και τι κάνανε; Ποζάρανε οι τρεις τους στριμωχτά μπροστά από ένα καφάσι διαστάσεων 50Χ70 εκατοστών που έγραφε «Νάξος» και μοιράσανε φυλλάδια.  Και αφού ξεπούλησαν δήλωσαν ότι μετά από αυτό περιμένουμε κύμα από Ρώσους τουρίστες!!!!

Που οι Ρώσοι τουρίστες είναι γνωστό ότι δεν θέλουν καθόλου ταλαιπωρία, θέλουν να πηγαίνουν με τσάρτερ πτήσεις απευθείας στον προορισμό τους, έχουν υψηλότατες απαιτήσεις όσον αφορά τις προδιαγραφές που πρέπει να διαθέτουν τα καταλύματά τους και είναι τουρίστες του «ολ ινκλούσιβ».

Τουτέστιν, η Νάξος δεν διαθέτει τίποτα από όλα αυτά που θέλει ο Ρώσος τουρίστας και είναι να απορείς από πού αντλεί την αισιοδοξία του το Μανολάκι!…

Και μιλάμε ότι το Μανολάκι είναι τόσο αισιόδοξο, που δεν είναι μόνο πεπεισμένο ότι θα έρθουν φέτος Ρώσοι τουρίστες, αλλά και ότι θα ξαναβγεί δήμαρχος!!!

Λοιπόν έτσι για να προσγειώσω το Μανολάκι μας πάνω στην επέκταση του αεροδιαδρόμου που δεν υπάρχει, έχω να του πω ότι είναι τόσο βέβαιο ότι θα ξαναβγεί δήμαρχος όσο βέβαιο είναι ότι θα έρθει κύμα Ρώσων τουριστών!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

Νάξος – Δαμαλάς: Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Πότε και που θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων και η γιορτή για την Ανοιξη

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πρόταση δυσπιστίας: 159 «όχι» από την Βουλή

Τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα