Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣυρμαλένιος: Ελέω ΕΦΚΑ καταργούνται γραφεία στα νησιά (!!!)

Συρμαλένιος: Ελέω ΕΦΚΑ καταργούνται γραφεία στα νησιά (!!!)

|

Προειδοποιητικές βολές από τον βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ κο Νίκο Συρμαλένιο προς την Υπουργό Εργασίας να μην επαληθεύσει τα δημοσιεύματα για την κατάργηση γραφείων κοινωνικής ασφάλισης σε νησιά των Κυκλάδων. «Θα είναι ένα ακόμα πλήγμα για τη νησιωτικότητα ενώ ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει θετικά μέτρα».

Προειδοποιητικές βολές προς την Υπουργό Εργασίας απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, αναφορικά με τα γραφεία κοινωνικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ στα νησιά των Κυκλάδων, εκφράζοντας την ανησυχία των νησιωτών κατοίκων και βουλευτών, για την κατάργησή τους, στέλνοντας με εύσχημο τρόπο μήνυμα ότι τυχόν επαλήθευση των ανησυχιών δεν θα γίνει αποδεκτή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται σε δημοσιεύματα σχετικά με το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ μετά την ενοποίηση των υπηρεσιών των ταμείων, σύμφωνα με τα οποία τα γραφεία κοινωνικής ασφάλισης που λειτουργούν σήμερα ως διάδοχοι των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων (Μήλος, Άνδρος, Σέριφος), αλλά και σε άλλες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδος, φαίνεται να καταργούνται, αφού δεν εμφανίζονται καθόλου στο νέο οργανισμό, ενώ εντάσσονται οργανικά σε Διευθύνσεις και Τμήματα του ΕΦΚΑ που εδρεύουν είτε σε άλλα νησιά του νομού είτε στην Αττική.

Σύμφωνα με τον κο Συρμαλένιο εάν αυτό το σενάριο επαληθευτεί οι πολίτες των συγκεκριμένων νησιών, θα υποχρεώνονται σε έξοδα και στην ταλαιπωρία της μετακίνησης τους, για να αντιμετωπίσουν πολλά από τα ασφαλιστικά ζητήματα που τους αφορούν.

Ο ίδιος, δε, τονίζει με νόημα πως «αν τελικά συμβεί αυτό, θα είναι ένα ακόμα πλήγμα κατά της νησιωτικότητας, την ώρα που η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού στη Νίσυρο άρχισε επιτέλους να εξαγγέλλει θετικά μέτρα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Έφη Αχτσιόγλου να ξεκαθαρίσει εάν έχουν βάση τα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάργηση γραφείων κοινωνικής ασφάλισης στα νησιά, ενώ της προτείνει εναλλακτικά να μετατρέψει τα γραφεία σε τμήματα ενισχύοντάς τα παράλληλα οριακά με προσωπικό, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις των αρμοδιοτήτων που απαιτούνται για να μην κλείσουν.

 «Αν τελικά τα Γραφεία παραμείνουν, κάτι που εμείς οι νησιώτες βουλευτές απαιτούμε, θα κρατήσουν και θα ενισχύσουν τις αρμοδιότητες τους, για να μην μετακινείται στο εξής κανένας κάτοικος των νησιών, εντείνοντας την ανισοτιμία τους σε σχέση με τους λοιπούς πολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας;», καταλήγει ο Νίκος Συρμαλένιος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Οργανισμός του ΕΦΚΑ

Με την εφαρμογή του ν. 4387/16ιδρύθηκε και λειτουργεί από 1/1/2017 ο φορέας που ενοποίησε όλα τα επιμέρους ασφαλιστικά ταμεία, ο ΕΦΚΑ.

Τις μέρες αυτές ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Οργανισμός του ΕΦΚΑ και έχει τεθεί σε διαβούλευση στις αρμόδιες υπηρεσίες των ταμείων που ενοποιούνται. Από το οργανόγραμμα που έχει κυκλοφορήσει στη δημοσιότητα, έχουν προκληθεί σοβαρές ανησυχίες σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων (Μήλος, Άνδρος, Σέριφος ), αλλά και γενικότερα και σε άλλες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, διότι τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης που λειτουργούν μέχρι σήμερα και μάλιστα ως διάδοχοι των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ που καταργήθηκαν από το 2012 και μετά, φαίνεται να καταργούνται, αφού δεν εμφανίζονται καθόλου στο νέο Οργανισμό, ενώ εντάσσονται οργανικά σε Διευθύνσεις και Τμήματα του ΕΦΚΑ που εδρεύουν είτε σε άλλα νησιά του νομού, είτε στην Αττική, με αποτέλεσμα οι πολίτες των συγκεκριμένων νησιών, να υποχρεώνονται σε έξοδα και στην ταλαιπωρία της μετακίνησης τους, για να αντιμετωπίσουν πολλά από τα ασφαλιστικά ζητήματα που τους αφορούν.

Επειδή, αν τελικά συμβεί αυτό, θα είναι ένα ακόμα πλήγμα κατά της νησιωτικότητας, την ώρα που η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού στη Νίσυρο άρχισε επιτέλους να εξαγγέλλει θετικά μέτρα, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Θα καταργηθούν τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης στα νησιά με τις γνωστές αρνητικές επιπτώσεις για τους κατοίκους τους αλλά και για τους λιγοστούς εργαζόμενους σε αυτά;

2. Αν τελικά τα Γραφεία παραμείνουν, κάτι που εμείς οι νησιώτες βουλευτές απαιτούμε, θα κρατήσουν και θα ενισχύσουν τις αρμοδιότητες τους, για να μην μετακινείται στο εξής κανένας κάτοικος των νησιών, εντείνοντας την ανισοτιμία τους σε σχέση με τους λοιπούς πολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας; Γιατί δεν μετατρέπετε τα Γραφεία σε Τμήματα, ενισχύοντας τα οριακά με προσωπικό, για να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις των αρμοδιοτήτων που απαιτούνται;

O Ερωτών Βουλευτής

Συρμαλένιος Νικόλαος


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024