Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαράξενα8.000 ευρώ το μωρό; Βρε είμαστε καλά;

8.000 ευρώ το μωρό; Βρε είμαστε καλά;

|

Μωρό πουλήθηκε έναντι 8.000 ευρώ σε ελληνικό ζευγάρι – 39χρονος Βούλγαρος εντόπισε μία 30χρονη έγκυο με οικονομικά προβλήματα στην πατρίδα της και την έπεισε να δώσει το παιδί της…

Έναντι 8.000 ευρώ άτεκνο ζευγάρι «αγόρασε» από συμμορία Βουλγάρων ένα νεογέννητο αγοράκι, όπως αποκάλυψε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε 39χρονος Βούλγαρος, ο οποίος εντόπισε μία 30χρονη έγκυο με οικονομικά προβλήματα στην πατρίδα της και την έπεισε να δώσει το παιδί της αμέσως μετά τη γέννησή του, έναντι χρηματικού ποσού.

Συνοδευόμενη από τον 39χρονο, η κυοφορούσα ταξίδεψε τον περασμένο Απρίλιο στην Πιερία, όπου, μέχρι τον τοκετό, εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα συμπατριωτών της -κατά πληροφορίες Ρομά- στο Μοσχοχώρι, έξω από την Κατερίνη. Αφού φιλοξενήθηκε δύο μήνες στο διαμέρισμα του 44χρονου και της 43χρονης συζύγου του, στις 2 Ιουνίου, η 30χρονη γέννησε ένα αγοράκι στο νοσοκομείο της Κατερίνης και πέντε μέρες αργότερα η ίδια έλαβε εξιτήριο, επιστρέφοντας στο παραπάνω διαμέρισμα.

Έχοντας κανονίσει τα πάντα γύρω από την παράνομη υιοθεσία, ο 39χρονος μετέβη στις 9 Ιουνίου μαζί με τη μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι στην Αθήνα, όπου συνάντησαν τους υποψήφιους Έλληνες γονείς, στους οποίους παρέδωσαν το βρέφος.

Όπως έγινε γνωστό, από το σύνολο των 8.000 ευρώ που κατέβαλε το ανδρόγυνο, η βιολογική μητέρα έλαβε ως αμοιβή 2.000 ευρώ, ενώ το ζεύγος των Βουλγάρων που τη φιλοξένησε εισέπραξε περί τα 1.350 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα φαίνεται ότι κατέληξαν στις τσέπες του 39χρονου.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συλλογή στοιχείων η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποίησε τα τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μεταξύ αυτών τον 39χρονο, τη βιολογική μητέρα και το ζευγάρι των αλλοδαπών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και της παράβασης νομοθεσίας περί υιοθεσιών.

Έως στιγμής -πάντως- αγνοούνται τα ίχνη τόσο του νεογέννητου όσο και των νέων γονιών του. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο ζεύγος που αντιμετωπίζει πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, συνδεόμενες με την παράνομη υιοθεσία.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τυχόν εμπλοκή των Βουλγάρων κατηγορουμένων σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης είναι εάν ο 39χρονος συμμετείχε σε υπόθεση – «καρμπόν» που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην ίδια περιοχή, όπου κι εκεί εγκυμονούσα Βουλγάρα, 32 ετών, ήρθε στην Ελλάδα για να γεννήσει το παιδί της και στη συνέχεια να το «πουλήσει» σε άτεκνο ζευγάρι.

Παρότι η 32χρονη γέννησε κανονικά ένα υγιέστατο κοριτσάκι, η «αγοραπωλησία» -που είχε οριστεί επίσης στις 8.000 ευρώ- την τελευταία στιγμή δεν έγινε, αλλά συνελήφθησαν οι βιολογικοί γονείς και δύο ακόμη Βούλγαροι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Τα στοιχεία όμως του φερόμενου ως μεσολαβητή, βουλγαρικής καταγωγής και εκ των βασικών «πρωταγωνιστών» εκείνης της υπόθεσης, δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

Με πληροφορίες από την ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες