Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΚαλογρίτσας - gate: Με 300 ευρώ το μήνα όχι μόνο ζεις αλλά...

Καλογρίτσας – gate: Με 300 ευρώ το μήνα όχι μόνο ζεις αλλά αγοράζεις και τηλεοπτική άδεια

|

Επί 11 χρόνια ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας δήλωσε στην Εφορία ότι ζούσε με 300 ευρώ το μήνα κι όμως έφτασε στο σημείο να αγοράσει τηλεοπτική άδεια – Η Εφορία σήμερα του επιβάλει πρόστιμο 32 εκατομμύρια γιατί αποδεικνύει ότι ο κος Καλογρίτσας είχε «ξεχάσει» κι αυτός κάτι εκατομμύρια 

Όταν στις 2 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι ένας από τους τέσσερις υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες είναι η εταιρία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας», ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα που πλειοδότησε για την 2η άδεια με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ, όλοι άρχισαν να ψάχνουν τα οικονομικά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα… Είχαν προηγηθεί οι …φωνές Καμμένου (και όχι μόνο) να μην εμπλακεί ο εν λόγω επιχειρηματίας στο χώρο των Media λέγοντας μάλιστα «να μην πάρει άδεια ο κουμπάρος μου» προσθέτοντας «γενικά πιστεύω ότι δεν πρέπει οι κατασκευαστές να εμπλακούν στο χώρο των Media». Εκ των υστέρων όμως αρχίζει να φαίνεται ότι υπάρχει … πρόβλημα. Κι αυτό γιατί στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών για τις λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015 ελέγχονται ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης – Βλαδίμηρος. Η μια δικογραφία που αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 27,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα  βρώμικου χρήματος και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη. Και η άλλη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιό του Χρήστου Καλογρίτσα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Και σήμερα έρχεται ένα ακόμη χτύπημα… Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έχουμε στη δημοσιότητα πόρισμα «φωτιά» του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) για τον Χρήστο Καλογρίτσα, και σύμφωνα με το οποίο ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του απέκρυπταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, στα εισοδήματά τους δήλωναν ότι ζούσαν με 300 ευρώ τον μήνα (!!!)  Για τα 11 χρόνια που εξέτασε το ΚΕΦΟΜΕΠ, δηλαδή την περίοδο 2002-2013, ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 42.189 ευρώ, ενώ η σύζυγος του 355.978 ευρώ. Όμως την ίδια ώρα το ζεύγος Καλογρίτσα διατηρούσε καταθέσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα του. Παρότι ο κ. Καλογρίτσας αρνείται τις κατηγορίες, το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ του καταλογίζει φοροδιαφυγή ύψους 32,7 εκατομμυρίων ευρώ.

 «Εικονικά” τιμολόγια σε ναυτιλιακή εταιρεία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο κύριος Καλογρίτσας εμπλέκεται και σε μια άλλη υπόθεση που αφορά μια δίκη για «εικονικά» τιμολόγια ναυτιλιακής εταιρείας.

Αναλυτικότερα, ένας ναυτικός κατήγγειλε στις εισαγγελικές αρχές ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας τον χρησιμοποίησε ως «αχυράνθρωπο» και του «φόρτωσε» τις φορολογικές του παραβάσεις.

Είναι το κατηγορώ ενός 52χρονου καπετάνιου που βρέθηκε κατηγορούμενος για κακουργηματική έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας «Παλμός”.

 «Ο Χρήστος Καλογρίτσας ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και οι δύο συγκατηγορούμενοί του εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία, υπό την έννοια ότι αφορούσαν ανύρπακτες συναλλαγές εκτελώντας συνολικά 91 φορολογικές παραβάσεις”.

Ο ναυτικός δέχθηκε την πρόταση του πιο στενού συνεργάτη του κ. Καλογρίτσα να γίνει ο νόμιμος εκπρόσωπος offshore εταιρείας, πίσω από την οποία κρυβόταν, όπως υποστηρίζει ο 52χρονος, ο Χρήστος Καλογρίτσας.

 «Ουσιαστικά με ήθελαν ως παρένθετο πρόσωπο, ως αχυράνθρωπο που εν αγνοία του θα φορτωνόταν από την τυπική του θέση στην εταιρεία όλες τις παράνομες ενέργειας άλλων. Τις χρέωσαν σε μένα για να γλιτώσουν. Οι δύο εταιρείες ήταν δύο τσέπες των ιδίων ατόμων», ανέφερε.

 «Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των πλοίων, ο Καλογρίτσας και οι συνεργάτες του, μίσθωναν στους εαυτούς τους την εκμετάλλευση των πλοίων και εμφάνιζαν εμένα ως δήθεν εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας, αν και γνώριζαν ότι αποκλειστικά και μόνο εκτελούσα τις εντολές τους”, συμπλήρωσε.

 «Ο κ. Καλογρίτσας δεν ήταν μόνο ένας οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, αλλά και ένας άνθρωπος με πολλές γνωριμίες σε διάφορους κύκλους”, σημείωσε ο 52χρονος ναυτικός εκφράζοντας τον φόβο του για τη δική του ασφάλεια αλλά και της οικογένειάς του.

Με πληροφορίες από το ProtoThema.gr και την εφημερίδα «Δημοκρατική» 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΚΚΕ – Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νάξο ενόψει ευρωεκλογών, με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα

Πάρος: Ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Malice”

Δεύτερη βρετανική σειρά έρχεται στη Πάρο... Που και πότε θα γίνουν τα γυρίσματα

Κυκλάδες: Η αλυσίδα Aria Hotels έρχεται στην Ερμούπολη Σύρου

Επεκτείνονται στις Κυκλάδες τα Aria Hotels με νέο ξενοδοχείο στη Σύρο

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Σαντορίνη: Υποδέχεται (19/04) την Ολυμπιακή φλόγα, ποιο είναι το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί