Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Κυκλάδες

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Κυκλάδες

|

Με ανανεωμένα ψηφοδέλτια θα διεκδικήσει την ψήφο του λαού το ΚΚΕ στην εκλογική μάχη τις 25ης Ιανουαρίου.

Με ανανεωμένα ψηφοδέλτια θα διεκδικήσει την ψήφο του λαού το ΚΚΕ στην εκλογική μάχη τις 25ης Ιανουαρίου.

 Πιο  αναλυτικά την Πέμπτη 8/1 παρουσιάστηκαν τα ονόματα των υποψηφίων ανά νομό με το 43% των υποψηφίων να δίνουν για πρώτη φορά τη μάχη του σταυρού. Εντυπωσιακό στατιστικό αποτελεί και το 35% των υποψηφίων που θα είναι γυναίκες, όπως και οι υποψήφιοι 25-39 ετών που καταλαμβάνουν το 34,3% των υποψηφίων.

Η Αλέκα Παπαρήγα με τον καθηγητή Γιώργο Μαργαρίτη και τον γ.γ. της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη θα είναι οι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στη Λιβαδειά και στη Β΄ Αθηνών.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων

Γκίκας Αναστάσης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ

Καϊλής Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου

Παγούνη Φωτεινή, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Αρχιτέκτονας

Πρωτόπαππα Φρατζέσκα, εκπαιδευτικός

Σιγάλας Βαγγέλης, αυτοαπασχολούμενος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου

Χρυσολωράς Θόδωρος, συνταξιούχος, Δημοτικός Σύμβουλος Σερίφου

 

Η ανακοίνωση της Κ.Ο. ΚΥΚΛΑΔΩΝ του ΚΚΕ

Δόθηκαν χτες Πέμπτη 8-1-2015 στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ για τις εκλογές στις 25 του Γενάρη.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, απαρτίζονται από: αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, που βρίσκονται κοντά στο λαό και στη νεολαία, αγωνιστές και αγωνίστριες της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης, αγωνιστές και αγωνίστριες που αψηφούν κόπους και θυσίες, νοιάζονται για το λαό κι όχι για προσωπικά οφέλη και άνεση, υπαλλήλους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, ανθρώπους που υπηρέτησαν στα σώματα ασφαλείας, στις ένοπλες δυνάμεις, φοιτητές, σπουδαστές, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλους του ΚΚΕ, και ανθρώπους που συνεργάζονται σήμερα μαζί του και πριν μπορεί να ήταν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή ήταν ανένταχτοι και συναντήθηκαν μαζί του στον κοινό αγώνα για το καλό του τόπου.

Το 43% των υποψηφίων είναι νέοι υποψήφιοι που δίνουν για πρώτη φορά τη μάχη ως υποψήφιοι του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, οι δε γυναίκες ανέρχονται στο 35% του συνόλου.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Κυκλάδες είναι:

  1. Γκίκας Αναστάσης , μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο. Είναι 35 ετών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο πανεπιστήμιο του York της Μ. Βρετανίας, όπου επίσης έκανε το μεταπτυχιακό του και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Έχει συγγράψει 4 βιβλία και δεκάδες άλλα άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει μετάσχει σε μια σειρά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εντασσόμενος στο κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια, υπήρξε πολλάκις υποψήφιος του ΚΚΕ στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 2012.

 

  1. Καΐλής Νίκος, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σύρου Ερμούπολης, ιδιωτικός υπάλληλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο. Είναι 30 ετών. Αριστούχος, απόφοιτος του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Καβάλας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Βοτανική και Γεωβοτανική, της σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με την μελέτη και την καταγραφή της ελληνικής χλωρίδας, με εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι μέλος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν ενεργό μέλος των σπουδαστικού και φοιτητικού κινήματος. Διετέλεσε μέλος του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδας και της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, είναι μέλος του  Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σύρου Ερμούπολης με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, της οποίας και ήταν επικεφαλής στις δημοτικές εκλογές του 2014.

 

  1. Παγούνη Φωτεινή, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Αρχιτέκτονας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάξο. Είναι 27 ετών. Απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το 2010 και το 2014.

 

  1. Πρωτόπαπα Φραντζέσκα, αδιόριστη εκπαιδευτικός,

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι 28 χρονών. Πτυχιούχος της σχολής Θετικών Επιστημών του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Δραστηριοποιείται σε τοπικούς Συλλόγους της Τήνου. Ήταν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου. Είναι στέλεχος της Κ.Ο. Κυκλάδων

 

  1. Σιγάλας Βαγγέλης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, συνταξιούχος

Γέννημα – θρέμμα της Σαντορίνης. Είναι συνταξιούχος. Υπήρξε εργαζόμενος σε δημόσιο Νοσοκομείο, ασχολήθηκε με τα αγροτικά και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Δραστηριοποιείται χρόνια στην Τοπική Διοίκηση α’ και β’ βαθμού, εκλεγμένος επανειλημμένα στα εκάστοτε όργανά της . Από το 2010 εκλέγεται συνεχώς Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι στέλεχος της Κ.Ο. Κυκλάδων.

 

  1. Χρυσολωράς Θόδωρος,

Συνταξιούχος, Δημοτικός Σύμβουλος Σερίφου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σέριφο. Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο σχολή και στη συνέχεια στο παιδαγωγικό τμήμα της ΣΕΛΕΤΕ.Δούλεψε ως εκπαιδευτικός στην τεχνική εκπαίδευση, ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλέχτηκε επανειλημμένα σε αντιπροσωπευτικά αξιώματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Συμμετέχει και δραστηριοποιείται σε τοπικούς Συλλόγους της Σερίφου. Ασχολείται με την Τοπική Διοίκηση από το 1998. Σήμερα είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερίφου που στις Δημοτικές εκλογές του 2014 έλαβε 49,4% και εξέλεξε 5 Δημοτικούς Συμβούλους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν