Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠερί εξέλιξης και ...καθυστέρησης

Περί εξέλιξης και …καθυστέρησης

|

Μέσα από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” της σατυρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας “Μάσκα” τι μαθαίνουμε; ” Αλλά να υποστηρίζει ο Πολυκρέτης ότι γίνονται και δολιοφθορές εναντίον τους, αυτό το ακούμε για πρώτη φορά! Είναι δηλαδή σαν να έχουμε βρει τον καθυστερημένο και του ρίχνουμε και καρπαζιές από πάνω. Μπούλινγκ κανονικό!” 

Όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι, οσονούπω, η κυβέρνηση προχωράει σε ανασχηματισμό. Βέβαια η λέξη ανασχηματισμός δεν είναι η κατάλληλη για αυτήν την κυβέρνηση. Αφού μόλις πρόσφατα κατάφερε να πάρει την υποδόση της δόσης και κατάφερε επίσης να κάνει τον κατώτατο μισθό, υποκατώτατο, τότε η κατάλληλη λέξη δεν είναι ανασχηματισμός, αλλά υποσχηματισμός! Αν σε αυτά προσθέσουμε και τη δεδομένη προτίμηση των κυβερνητικών στα υποκόμισσα, τότε εννοιολογικά είμαι απόλυτα σωστός!…

Άκου ανασχηματισμός! Καταρχήν πού θα βρει ο Αλέξης άλλους να αντικαταστήσει ένα Πολάκη, ένα Κατρούλαγκο, ένα Φίλη; Και καλά βρίσκεις Πολάκη, αλλά θα είναι έτοιμος να θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη τους δημοσιογράφους, θα μπορεί να κάνει εγχείρηση αιμορροΐδων, θα ξέρει να χρησιμοποιεί καλά το φέις μπουκ και να κάνει κόπε-πάστε; Ή βρίσκεις Κατρούλαγκο, αλλά θα φοράει τόσο κομψά μαντηλάκια στο πέτο; Γιατί Φίλη; Βρίσκεις Φίλη; Δεν βρίσκεις!

Μιλάμε ότι ο υπουργός παιδείας κατάφερε να διαβάλει σε τέτοιο βαθμό τους κόλπους της εκκλησίας, που ένας μητροπολίτης στις εκλογές για ανάδειξη νέου μητροπολίτη Άρτας έγραψε στο ψηφοδέλτιό του «Νίκος Φίλης»! Φαντάζεστε την ταραχή των αγίων πατέρων ημών, όταν το διάβασαν, ενδεικτικό της οποίας ήταν η δήλωση ενός εξ αυτών ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ύβρη προς το Άγιο Πνεύμα, το οποίο σύμφωνα με τις διδαχές της ορθοδοξίας, παραβρίσκεται κατά τις ψηφοφορίες των αγίων πατέρων ημών! Σε περίεργα μέρη συχνάζει το άγιο πνεύμα λέω εγώ…

Δεν θα μπορούσε να συχνάζει στα υπουργικά συμβούλια, μπας και τους ανοίξει τα μάτια; Ή έστω να πέρναγε πάνω από τον Αλέξη την ώρα που απελευθέρωνε το άσπρο περιστέρι τα Φώτα, να τον φωτίσει; Ή ακόμα καλύτερα, δεν θα μπορούσε το άγιο πνεύμα να συχνάζει στα εκλογικά τμήματα, όταν έχουμε εθνικές εκλογές, μπας και γλιτώναμε όλοι μαζί;

Προς το παρόν κάποια ακτίνα φωτός, άρχισε να διαφαίνεται από την κίνηση των συμβολαιογράφων να ξεκινήσουν αποχές από τα καθήκοντά τους. Έτσι δεν θα εκδικάζονται υποθέσεις που αφορούν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, οπότε οι δικαστές βγαίνουν από τη δύσκολη θέση, το ίδιο και η κυβέρνηση που ήταν αναγκασμένη να στέλνει τα ΜΑΤ να δέρνουν τους αλληλέγγυους! Όχι τίποτα άλλο, αλλά να ηρεμίσουν αμφότεροι και να κάνουν τη δουλειά τους..

Ο πρόεδρος του ΣτΕ εξάλλου είχε δικαιολογήσει την αναβολή της εκδίκαση της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών, λόγω της έντασης που είχε δημιουργηθεί για το θέμα, δεν δικαιολόγησε ποτέ όμως το πώς το ΣτΕ αποφάνθηκε για τον ΕΝταΦΙΑ και άλλα χαράτσια με τον κόσμο στους δρόμους!!!

Η λύση της αποχής, λύνει και τα χέρια της κυβέρνησης όσο αφορά την παράταση της θητείας των ανώτατων δικαστικών που υποσχέθηκε ο Αλέξης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Θα μπορεί η κυρία Θάνου να απέχει τρία χρόνια από τα καθήκοντά της μέχρι να φτάσει τα 70!!!

Και μετά θα μένει να δούμε πόσα χρόνια θα απέχει ο πρωθυπουργός από τα καθήκοντά του, μέχρι τον ρόλο αυτόν να τον αναλάβει ο επόμενος πρωθυπουργός. Έτσι κι αλλιώς αυτά είναι μέσα στα προαπαιτούμενα που καταλύουν κάθε έννοια κράτους και δικαιοσύνης!!!

Πάντως δεν μπορείτε να πείτε, η συζήτηση στη βουλή για τη διαφθορά και την διαπλοκή ήταν ένα τηλεοπτικό υπερθέαμα! Δε μάπες σόου, που αποτελεί και το θέμα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας». Ένα σόου που τα είχε όλα! Τα έβαλε ο Μητσοτάκης με τον Φλαμπουράρη και τον Σταθάκη για το πόθεν έσχες τους, τα έβαλε η Φώφη με τον Αλέξη γιατί την υποτιμάει ως ηγέτη της Συμπαράταξης, τα έβαλε με όλη την οικογένεια του Μητσοτάκη ο Αλέξης, και ευτυχώς δηλαδή που ο Κούλης κράτησε την πολιτική συζήτηση σε κάποιο επίπεδο, όταν απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του είπε: «Σας παρακαλώ να μην μου μιλάτε στον ενικό, αλλά να μου απευθύνεστε στον πληθυντικό, όπως σας απευθύνομαι κι εγώ που σας χαρακτηρίζω, ως το πιο ανίκανο, και ψεύτη πρωθυπουργό! Ναι, στον πληθυντικό, με ευγένεια, με τρόπους… Βρισίδι, αλλά με τακτ!

Και εντωμεταξύ πάνω που νομίζαμε ότι τα έχουμε ακούσεις όλα, συνειδητοποιήσαμε ότι το μόνο που δεν ακούσαμε τελικά, ήταν ονόματα και διευθύνσεις!…

Στα δικά μας όμως τώρα όπου το νησί βυθίστηκε σε βαρύ πένθος από τον ξαφνικό χαμό του αντιδήμαρχου Τοτόμη Πρωτονοτάριου. Ενός ανθρώπου, αυτοδιοικητικού και επιστήμονα που έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού της πλειοψηφίας των Ναξίων, που την περασμένη Τετάρτη τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία, στην γενέτειρα του στην Απείρανθο. Η «Μάσκα» κι εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του.

Κατά τα άλλα, η ζωή κυλάει κανονικά, στην ρουτίνα της και μπορεί να έχουμε φτάσει τα μέσα του Οκτώβρη, όμως ο καιρός έχει κάποιες αντιρρήσεις, αφού το καλοκαίρι καλά κρατάει ακόμα.

Ηλιοφάνεια, ζέστη και ασθενείς άνεμοι συνθέτουν το καλοκαιρινό σκηνικό του Οκτώβρη, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.

Στο σημείο αυτό είμαι υποχρεωμένος να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που επί χρόνια προσπαθούσαν να πετύχουν την επιμήκυνση της καλοκαιρινής περιόδου. Τουλάχιστον όσο αφορά τον καιρό, πέτυχαν απόλυτα!!!

Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι η συνεχόμενη ανομβρία, η οποία σε συνδυασμό με την λειψυδρία, φέρνει σε δυσχερέστατη θέση το συνδυασμό του Μανολακιού και ειδικότερα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανώλη Πολυκρέτη. Όχι τίποτα άλλο, αλλά συν τοις άλλοις, ο Πολυκρέτης έχει δηλώσει ότι όσο είναι αυτός αντιδήμαρχος, η Νάξος δεν πρόκειται να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, (αν και προσωπικά πιστεύω ότι όσο είναι ο Πολυκρέτης αντιδήμαρχος η Νάξος πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης!) και φαίνεται ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν βαλθεί να τον βγάλουν ψεύτη.

Πάντως ο Πολυκρέτης απάντησε στις καταγγελίες δημότη της Κορώνου για την τραγική κατάσταση των υποδομών ύδρευσης του χωριού του καθώς και για την ποιότητα του νερού που έρεε στις βρύσες των κατοίκων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η απάντηση του Πολυκρέτη ήρθε με καθυστέρηση ενός μηνός και σε αυτήν την καθυστερημένη απάντησή του ο αντιδήμαρχος επικαλείται ως δικαιολογία την καθυστέρηση της ψήφισης του προϋπολογισμού, που στάθηκε αφορμή για να καθυστερήσουν οι δειγματοληψίες του νερού και η αποκατάσταση των υποδομών. Ειδικότερα όσο αφορά τις εγκαταστάσεις ο Πολυκρέτης δήλωσε ότι αυτές πέφτουν θύματα δολιοφθορών!

Τώρα το να επικαλείται ο Πολυκρέτης την καθυστέρηση που διακρίνει τόσο τον ίδιο, όσο και ολόκληρη την δημοτική αρχή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δεν είναι κάτι που μας κάνει εντύπωση, αφού όλοι σχεδόν οι δημοτικοί άρχοντες την ίδια δικαιολογία χρησιμοποιούν διαρκώς.

Αλλά να υποστηρίζει ο Πολυκρέτης ότι γίνονται και δολιοφθορές εναντίον τους, αυτό το ακούμε για πρώτη φορά! Είναι δηλαδή σαν να έχουμε βρει τον καθυστερημένο και του ρίχνουμε και καρπαζιές από πάνω. Μπούλινγκ κανονικό! Τέλος πάντων αν θέλαμε να διαβαθμίσουμε τις ανοησίες που έχουμε ακούσει όλο αυτόν τον καιρό σχετικά με το θέμα της λειψυδρίας, θα βάζαμε στην κορυφή τις δηλώσεις που κάνουν οι δημοτικοί μας άρχοντες προσπαθώντας  καθυστερημένα να δικαιολογήσουν την καθυστέρησή τους, επικαλούμενοι την …καθυστέρησή τους!!!

Με αυτή την κλίμακα κατατάσσονται και στον πίνακα που βλέπετε παραπάνω, που δείχνει τόσο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, όσο και το δήμαρχό μας, που τον επέλεξε προσωπικά για την θέση αυτή.  

Και αμέσως μετά πρέπει να τοποθετήσουμε τη δήλωση περί δολιοφθοράς, λέξη της οποίας την έννοια αμφισβητούμε ότι γνωρίζει αυτός που την είπε!…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – Ηφαίστεια: Ερευνητές παρουσιάζουν μελέτες και συμπεράσματα

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων- μέλη της ωκεανογραφικής αποστολής 398 του Διεθνούς Προγράμματος Εξερεύνησης των Ωκεανών (IODP) θα συναντηθεί στη Σαντορίνη το διάστημα 20-25 Απριλίου - Αύριο (21/05) η κύρια εκδήλωση στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο

Blue Star Ferrries: Εκτακτα δρομολόγια πλοίων ενόψει Πάσχα προς Αμοργό

Έκτακτα δρομολόγια για Αμοργό από την Blue Star Ferries τις ημέρες του Πάσχα - Τι αναφέρει ο κος Καραϊσκος

Minoan Lines: Ετοιμάζεται για παραγγελία δύο νέων επιβατικών πλοίων

Θα έχουν μεταφορική ικανότητα 2.500 επιβατών και θα έχουν πολλά περισσότερα κρεβάτια - Επίσης θα διαθέτουν μεγαλύτερα γκαράζ 3.000 γραμμικών μέτρων έναντι 1.800 που έχουν τα σημερινά πλοία του ομίλου

National Geographic: Τρία νησιά των Κυκλάδων που ποντάρουν στην γαστρονομία

Το "National Geographic" αναδεικνύει τον ξεχωριστό χαρακτήρα των Κυκλάδων με έμφαση στη γαστρονομία

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς - Δείτε τι εταιρίες

Πως τα 50 ευρώ έγιναν 37 μέσα σε δύο χρόνια και άλλοι ελληνικοί …μύθοι

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει τα δρώμενα της εβδομάδας που μας πέρασαν μέσα από τις ιστορίες για ...δράκους. Τα Τέμπη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ιράν αλλά και η Ακρίβεια με την Ελλάδα να επιμένει ότι ανήκει στη Δύση ...

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...