Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΑναμένεται ρεκόρ χρονιά, καταλύματα όμως έχουμε;

Αναμένεται ρεκόρ χρονιά, καταλύματα όμως έχουμε;

|

Χαμόγελα μετά την παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διεθνή Έκθεση Βερολίνου και υποσχέσεις για ένα πολύ καλό καλοκαίρι αλλά η κα Παπαβασιλείου – αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού , Πολιτισμού, Αθλητισμού – αναρωτιέται εάν υπάρχουν αρκετά καταλύματα για να καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών – Ποια είναι τα σχέδια της Περιφέρειας για τις επόμενες εκθέσεις 

Αισιόδοξη από τα μέχρι τώρα μηνύματα για την νέα τουριστική σεζόν, που αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα στο επόμενο διάστημα, αλλά και ικανοποιημένη από την παρουσία και συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, εμφανίσθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού κα Μαριέττα Παπαβασιλείου.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο. Τα περίπτερα της ΠΝΑΙ ήταν από τα πλέον πολυσύχναστα με τα νησιά μας να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και να συνάψουν συμφωνίες.

Κυρίως όμως στο Βερολίνο άνοιξε ο δρόμος για την άμβλυνση της εποχικότητας και την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο και στη Σαντορίνη. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών οργανισμών ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την προοπτική πάνω στην οποία θα εργαστούμε μεθοδικά ως Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Τα νησιά μας με τις ασύγκριτες τους ομορφιές και τα ξεχωριστά τουριστικά προϊόντα που διαθέτουν, αξίζουν να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις διεθνείς τουριστικές αγορές. Η Περιφερειακή Αρχή δεν φείδεται κόπων και προσπαθειών για να προσφέρει σε όλα τα νησιά τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τον Τουρισμό», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου .

Η αντιπεριφερειάρχης, υπογράμμισε ακόμα πως οι προκρατήσεις και τα στοιχεία, δείχνουν πως όλες οι αγορές παρουσιάζουν αύξηση και προς την έναρξη και προς την λήξη της τουριστικής περιόδου.

«Είναι γεγονός πως όταν ξεκινούν τον προγραμματισμό οι Τουρ Οπερέιτορς και οι αεροπορικές εταιρείες κλείνουν αεροπλάνα και δρομολόγια, βάζουν περισσότερα δρομολόγια στο τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου και λιγότερα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Σε μία προδιαγεγραμμένη ‘κακή’ σεζόν, μειώνουν αεροπλάνα ενώ σε μια ‘καλή’ σεζόν, αυξάνουν. Μετά την έκθεση του Βερολίνου, αυξάνονται οι πτήσεις και τα δρομολόγια τόσο για τον Μάιο όσο και για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Ηδη καταγράφεται μια αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με πέρσι όσον αφορά τις αφίξεις του Μαΐου και του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου (με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις) ενώ εκτιμούμε πως θα υπάρξει και περαιτέρω αύξηση» είπε η αντ/ρχης.

Η Μόσχα και οι Ρώσοι

Η κα Παπαβασιλείου αναφερόμενη στην μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ εκτίμησε πως τα μηνύματα που έρχονται είναι πάρα πολύ θετικά καθώς παρατηρείται αύξηση στην ζήτηση:

«Υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 20-25% σε σχέση με πέρσι και θεωρούμε πως και για την ρωσική αγορά θα είναι μια χρονιά – ρεκόρ. Το ζήτημα είναι εάν θα υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην ζήτηση» τόνισε η κα Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που αφορούν τις δυναμικές αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας και Ρωσίας που δίνουν τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών στα νησιά μας.

«Σε αυτές τις εκθέσεις η ΠΝΑ πηγαίνει με συγκεκριμένο τύπο περιπτέρου, που ουσιαστικά εκφράζει και την φιλοσοφία μας, να δείξουμε πως είμαστε ένας πολύ σοβαρός προορισμός και ότι τα νησιά μας, θα πρέπει να πάρουν αυτό που τους αξίζει από αυτές τις εκθέσεις και να διεκδικήσουν την τουριστική μερίδα».

Ανοιγμα στην Ασία

Η κα Παπαβασιλείου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών όπως η TUI, η LTUR και η FTI με τους οποίους συζήτησε σχετικά την επιμήκυνση των προγραμμάτων τους στο Νότιο Αιγαίο. Παράλληλα συζήτησε την προοπτική να αποτελέσουν η Ρόδος και η Σαντορίνη πιλοτικά χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, στόχος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Η ανταπόκριση των τουριστικών οργανισμών στις συγκεκριμένες προτάσεις υπήρξε θετική και θα συνεχισθούν οι επαφές στο μέλλον προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης η κ. Παπαβασιλείου είχε επαφές με εκπροσώπους νέων τουριστικών αγορών. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, η Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικού οργανισμού της Ινδίας στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το Υπουργείο για το «ξεκλείδωμα» της εν λόγω αγοράς. Στόχος είναι οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου να γίνουν γνωστοί στην Ινδία και να επωφεληθούν τα νησιά από το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Ιορδανία, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είπε πως για την αγορά αυτής, οι τοπικοί φορείς βρίσκονται εν αναμονή της έναρξης των αεροπορικών δρομολογίων περί τα τέλη Ιουνίου (με δύο πτήσεις την εβδομάδα).

Τιμολογιακή πολιτική

Σε ερώτηση πού μπορεί να αποδοθεί αυτή η αυξητική τάση προς την Ελλάδα και ειδικά προς την περιοχή μας, η κα Παπαβασιλείου είπε, πως παρά το γεγονός πως υπάρχουν προβλήματα στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, η Ελλάδα παραμένει ένας ‘ασφαλής τουριστικός προορισμός’ πράγμα που προστίθεται στα πλεονεκτήματα της.

Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική, είπε: «Φέτος, έχουμε περισσότερες προ-κρατήσεις που είναι σίγουρα με έκπτωση, ενώ πέρσι είχαμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής –που όμως επίσης λειτούργησαν με έκπτωση. Όπως πρέπει να γνωρίζετε, τα συμβόλαια κλείνονται κάθε Ιούνιο για την επόμενη χρονιά και όσοι βιάστηκαν πέρσι κι έδωσαν χαμηλότερες τιμές για την φετινή σεζόν ‘early booking’ νομίζω πως αυτοί θα είναι οι χαμένοι της υπόθεσης. Όσοι ήταν ψύχραιμοι κι έκλεισαν αργότερα –καθώς άλλαξε το τοπίο- θα είναι οι κερδισμένοι της σεζόν».

Καταλήγοντας, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ανέφερε πως μετά την ΜΙΤΤ η ΠΝΑ θα συμμετάσχει στην διεθνή έκθεση της Γαλλίας και στην έκθεση της Στοκχόλμης ενώ ακολουθούν κάποια Roadshows.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;