Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πάει ...Λίβανο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πάει …Λίβανο

|

Από ελληνικής πλευράς στο 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή 24 κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμοί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να είναι η τιμώμενη περιφέρεια 

Με τη συμμετοχή πλέον των 240 τουριστικών πρακτόρων, Tour Operators και εκπροσώπων των ΜΜΕ του Λιβάνου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 1ο Greek Tourism Workshop στο Λίβανο, στις 21 Οκτωβρίου 2016.

H Εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο Inter Continental Phoenicia της Βηρυτού και τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού.

H διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Λιβάνου για την Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας αποτελούν κυρίαρχο στόχο της Εκδήλωσης, η οποία αρχικά περιλαμβάνει την πραγματοποίηση πολύωρου workshop με την διενέργεια ραντεβού (Β2Β) και ακολουθεί το Επίσημο Δείπνο, στο οποίο παρουσιάζεται στο τουριστικό κοινό του Λιβάνου ο προορισμός της Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι την πρωτοβουλία διενέργειας του 1ου Greek Tourism Workshop in Lebanon ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide, η Tourism Today και η Travel Media Applications κατόπιν αιτήματος τουριστικών φορέων του Λιβάνου, οι οποίοι διείδαν ιδιαίτερα υψηλές προοπτικές επαύξησης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τιμώμενο … πρόσωπο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την οποία αποτελεί κύριο μέλημα η  διείσδυση σε νέες τουριστικές αγορές, μαζί με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την μεθοδική και στοχευμένη προβολή των νησιών. Αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στο Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής Ανάπτυξης της ΠΝΑΙ,  η υλοποίηση του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις νέες αγορές, το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  που εκδηλώνεται μέσα από τις δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού, είναι στραμμένο στις χώρες της Μέσης Ανατολής, που αποτελούν μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη  και πολλά υποσχόμενη  αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Κι έτσι ο Λίβανος έρχεται ως συνέχεια των επισκέψεων μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, που έγιναν σε Τεχεράνη, Άμπου Ντάμπι και Ριάντ.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να ανοίξουμε την πόρτα στις αγορές της Μέσης Ανατολής, οι οποίες παρουσιάζουν μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική για τα επόμενα χρόνια. Αυτή την δυναμική, επιδιώκουμε να την αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο,  προς όφελος του τουρισμού των νησιών μας».

Πτήσεις / επικοινωνία

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη υπάρχουν πτήσεις charter από τη Βηρυτό προς τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη, ενώ εξετάζεται η πραγματοποίηση και άλλων charters προς άλλους προορισμούς. Επίσης, η Αθήνα συνδέεται με τη Βηρυτό μέσω απ’ ευθείας πτήσεων της Αegean Airlines και της Middle East Airlines καθημερινά. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 προσγειώθηκε η πρώτη πιλοτική πτήση στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με τους Ιορδανούς τουριστικούς πράκτορες να μένουν ικανοποιημένοι από το εγχείρημα και να επιβεβαιώνουν την έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ιορδανίας-Ρόδου τη σεζόν του 2017.

Ενδιαφέρον παρατηρείται και για πτήσεις προς την Αθήνα όλο το χρόνο δεδομένου ότι οι Λιβανέζοι ενδιαφέρονται για city breaks με έμφαση στα ψώνια, τη διασκέδαση, τα καζίνα κλπ. Τελευταία δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή και για χειμερινούς προορισμούς. Το 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 5.500 Λιβανέζοι τουρίστες ο αριθμός του βαίνει αυξανόμενος με προοπτικές να υπερβούν τους 40.000 το 2017.

 Επισημαίνεται ότι από ελληνικής πλευράς στο 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή 24 κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμοί.

 Η Ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια της Mideast Travel, κα Κατερίνα Μούσμπε, αναφερόμενη στο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος Workshop του Λιβάνου, δήλωσε: «Ο Λίβανος είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χριστιανικό πληθυσμό στον αραβικό κόσμο, και για αυτό το λόγο η Ελλάδα είναι από τους πιο αγαπητούς προορισμούς των Λιβανέζων. Η κοντινή απόσταση των δύο χωρών, τα κοινά ήθη και έθιμα, ο παρόμοιος τρόπος ζωής, διασκέδασης και γαστρονομίας εδώ και πολλά χρόνια καθώς και η παρόμοια ιστορία συνδέουν αυτούς τους δύο λαούς. Αν και ο πληθυσμός του Λιβάνου είναι μικρός, έχει μεγάλη δυναμικότητα στα ταξίδια, όπως αποδεικνύεται από ένα tour operator στο Λίβανο που λειτουργούσε πτήσεις charter προς 26 προορισμούς μέσα στο 2016, πέρα από τους υπόλοιπους πράκτορες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα. Ήδη προς την Ελλάδα υπάρχουν πτήσεις charter προς τέσσερις προορισμούς, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλοι μέσα στο 2017. Οι Λιβανέζοι πελάτες έχουν μεγάλη αγοραστική και επενδυτική δύναμη ιδίως σε ξενοδοχεία και ακίνητα. Το 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon προβλέπεται ως την πιο επιτυχημένη Εκδήλωση από τις προηγούμενες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στη χρονιά, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των Λιβανέζων προς τον προορισμό της Ελλάδας.»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη