Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΜε μακαρόνια και …νερό ξεκίνησαν τη μάχη επιβίωσης

Με μακαρόνια και …νερό ξεκίνησαν τη μάχη επιβίωσης

|

Είκοσι παίκτες (12 άνδρες και 8 γυναίκες) από το Βέλγιο, την Ολλανδία,  τη Γερμανία, την Αυστρία και την Αγγλία βρίσκονται από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στην νησίδα Αλιμιά και αγωνίζονται στο παιχνίδι επιβίωσης The Island που θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου 

Όλα κυλούν έως τώρα ομάδα και το παιχνίδι επιβίωσης “The Island” στη νησίδα Αλιμιά, ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 του μήνα. Σε αυτό συμμετέχουν συνολικά 20 παίκτες (12 άνδρες και 8 γυναίκες) από το Βέλγιο, την Ολλανδία,  τη Γερμανία, την Αυστρία και την Αγγλία που   θα ζήσουν ίσως την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους ως σύγχρονοι …ναυαγοί στο ακατοίκητο αυτό νησί της Δωδεκανήσου.

Την ομάδα των παικτών συνόδευσε προχτές μέχρι την Κάμειρο Σκάλα η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, από όπου φουσκωτό σκάφος μετέφερε τα μέλη της στην Αλιμιά. Οι νεαροί που είναι ηλικίας μέχρι 32 ετών, ήταν αρκετά ενθουσιασμένοι και δήλωσαν πανέτοιμοι για… περιπέτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε νερό, ρύζι και μακαρόνια για τις πρώτες μέρες που θα παραμείνουν στο νησί ενώ στην πορεία και ανάλογα με τις επιδόσεις τους θα επιβραβεύονται με περισσότερα είδη διατροφής.

Φυσικά οι παίκτες, που έπρεπε να κολυμπήσουν και κάποια απόσταση για να φτάσουν στην ακτή, θα εκμεταλλευτούν και το γεγονός ότι η θάλασσα είναι πλούσια σε ψάρια και χταπόδια. Βασικός όρος του παιχνιδιού είναι να μην χρησιμοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα που υπάρχουν στο νησί.

Οι παίκτες θα πρέπει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους να αντεπεξέρχονται σε διάφορες δοκιμασίες που θα ορίζει κάθε φορά η παραγωγή και θα συγκεντρώνουν πόντους ώστε οι οκτώ καλύτεροι από την εικοσάδα να περάσουν στον τελικό.  Ο νικητής θα κερδίσει ένα μικρό χρηματικό έπαθλο, ενώ μετά τον τελικό όλοι οι παίκτες θα μείνουν μία βραδιά στην Χάλκη όπου θα γευματίσουν σε ένα ωραίο εστιατόριο και θα διανυκτερεύσουν σε ένα άνετο κατάλυμα.

Καινοτόμο παιχνίδι

Πρόκειται για ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν, το οποίο λανσάρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εξειδικευμένο τουριστικό πρακτορείο “Beyond Borders“ με έδρα το Βέλγιο. Το εγχείρημα έχει την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του γραφείου Κάτω Χωρών του ΕΟΤ. 

Μετά την πρώτη επίσκεψη των Βέλγων παραγωγών τον Δεκέμβριο του 2015 στην Αλιμιά, ήταν ξεκάθαρο ότι το μικρό, γοητευτικό και απομονωμένο νησάκι ανταποκρίνεται με το παραπάνω στις ανάγκες του παιχνιδιού. Η ομορφιά του νησιού και  η πρωτότυπη ιδέα του παιχνιδιού επιβίωσης προσέλκυσαν άμεσα τους 20 υποψήφιους παίκτες.

Τα μέλη της παραγωγής έχουν εγκατασταθεί στο νησί  Χάλκης (όπου υπάγεται διοικητικά η Αλιμιά) και επιβλέπουν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Σημειώνεται ότι το project έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ξένων και ελληνικών ΜΜΕ που φιλοξενούν συχνά δημοσιεύματα για το παιχνίδι. Πέρα από την προβολή στα ΜΜΕ υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα μέσα από τα social media και στην ιστοσελίδα του “Beyond Borders“, ενώ θα δημιουργηθεί και βίντεο το οποίο θα χρησιμοποιείται για λόγους προβολής.

Ενθουσιασμός

Ο επικεφαλής της ομάδας παραγωγής Joris Meermans μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι πρόκειται για μία πρώτη πιλοτική προσπάθεια που έχει σαν στόχο να αποτελέσει ετήσιο γεγονός και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το νησί της Αλιμιάς.  «Μόλις πρωτοεπισκεφθήκαμε την Αλιμιά μαζί με την αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαβασιλείου ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι το νησί είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε. Είμαστε πραγματικά πεπεισμένοι ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να γίνει ένα ετήσιο γεγονός εάν λάβει μεγαλύτερη προβολή. Πέρα από την προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε λανσάρει μια διεθνή ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο στο Βέλγιο και την Ολλανδία, αλλά και για την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Κάναμε ένα μικρό βήμα φέτος… υπάρχουν παίκτες από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αγγλία πέρα από αυτούς που είναι από το Βέλγιο και την Ολλανδία. Μας εξέπληξε το γεγονός ότι δεν ήταν λίγοι οι ενδιαφερόμενοι από ξένες χώρες, παρόλο που το ταξιδιωτικό μας γραφείο εδρεύει στο Βέλγιο. Μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι μόλις η εκδήλωση πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα, θα ενισχυθεί το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο. Αυτή η δημοσιότητα προφανώς θα έχει θετικά αποτελέσματα και για την ευρύτερη περιοχή που φιλοξενεί το παιχνίδι».

Εναλλακτικές μορφές

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου δήλωσε ότι αποτελεί στόχο για την Περιφέρεια η αναζήτηση και προσέλκυση νέων τουριστικών προϊόντων και η εκμετάλλευση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου. «Όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο έχουν πολλές δυνατότητες οι οποίες δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες. Αποτελεί στόχο μας η αναζήτηση και εισαγωγή καινοτόμων τουριστικών προϊόντων και η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που μπορούν να δώσουν πνοή ακόμη και σε ένα ακατοίκητο νησί όπως είναι η Αλιμιά και προφανώς στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε στο συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν και είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια αυτή θα ευοδωθεί».

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Ροδιακή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν