Έβγαλε …βόλτα τον σκύλο

Απίστευτο και όμως …πραγματικό καθότι δεν προκείται για φωτομοντάζ. Έναν σκύλο δεμένο πίσω από το αυτοκίνητο όπως ακριβώς βλέπετε στη φωτογραφία είδε ο Ι.Γ. κάτοικος της Λέσβου το περασμένο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου. Ο αυτόπτης μάρτυρας αν και τράβηξε τη φωτογραφία την ανέβασε σήμερα το πρωί στο προφίλ του στο facebook αλλά δεν έκανε τον κόπο να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία. Όμως το φωτογραφικό ντοκουμέντο, που αποδεικνύει την κακοποίηση του ζώου, έφτασε στα χέρια του φιλοζωικού σωματείου «Η Κιβωτός Μυτιλήνης». Ο αυτόπτης μάρτυρας αρχικά έγραψε στο facebook ότι είδε το ζώο έτσι την περασμένη Παρασκευή αλλά μετά δήλωσε πως το περιστατικό συνέβη το Σάββατο.

Έτσι πριν από λίγο ο Ιωσήφ Μποτετζάγιας πρόεδρος του συλλόγου κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του ιδιοκτήτη του οχήματος στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης. Ο κ. Μποτετζάγιας εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το όχημα ανήκει σε γυναίκα αλλά την ημέρα, που το ζώο ήταν δεμένο στο πίσω μέρος του προφυλακτήρα του, το οδηγούσε ένας γκριζομάλλης άνδρας.

Από το Α.Τ. Μυτιλήνης σχηματίζεται δικογραφία για την υπόθεση ενώ αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και ο Ι.Γ. ο οποίος είδε το έγκλημα και δεν έκανε καταγγελία την ώρα εκείνη στην Αστυνομία, ώστε να συλληφθεί ο δράστης στο πλαίσιο του αυτοφώρου αλλά αρκέστηκε δύο 24ωρα αργότερα απλά να δημοσιεύσει τη φωτογραφία στο facebook.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει φιλοζωία μέσω διαδικτύου ΔΕΝ υφίσταται. Για να σταματήσουν τα εγκλήματα οφείλουν οι αυτόπτες μάρτυρες να καταθέτουν καταγγελίες στην Αστυνομία.

Το ζώο ενδεχομένως να είναι καλά στην υγεία του, όμως το να «βγάζεις» βόλτα ή να μεταφέρεις έτσι οποιοδήποτε ζώο είναι εξόφθαλμα παράνομο γιατί εκθέτεις το ίδιο σε θανάσιμο κίνδυνο ενώ υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσεις τροχαίο δυστύχημα με θύματα και ανθρώπους και τον ίδιο τον σκύλο.

Δημοσιεύουμε τη φωτογραφία, έχοντας κρύψει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, γιατί στόχος μας δεν είναι η στοχοποίηση του ιδιοκτήτη του οχήματος αλλά η τιμωρία του δράστη σύμφωνα με όσα ορίζει η ελληνική νομοθεσία.

Η ανακοίνωση της Κιβωτού Μυτιλήνης «Σήμερα το πρωί, 16/3/2015, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για μια ανάρτηση φωτογραφίας στο Facebook στην οποία απεικονιζόταν ΙΧ αυτοκίνητο να έχει δεμένο ένα σκυλί σε παραλιακό δρόμο της Μυτιλήνης. Επικοινωνήσαμε με τον χρήστη ο οποίος ανέβασε τη φωτογραφία ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το αυτοκίνητο "μετέφερε" με αυτό τον τρόπο το σκυλί για εκατοντάδες μέτρα, μέσα στην κίνηση των δρόμων της Μυτιλήνης. Όταν μάλιστα έκανε παρατήρηση στον οδηγό του ΙΧ, αυτός απάντησε: "το πάω λίγο παρακάτω"! Σήμερα το μεσημέρι καταθέσαμε μήνυση εναντίον του οδηγού και ιδιοκτήτη του ΙΧ για παράβαση του άρθρου 16 του Ν.4039/2012 το οποίο απαγορεύει τη βάναυση μεταχείριση των ζώων. Ελπίζουμε ότι η καταδίκη τους με τουλάχιστον 1 χρόνο φυλάκιση και 35.000-45.000 ευρώ σε πρόστιμα (σύμφωνα με τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία σε περίπτωση κακοποίησης) θα βοηθήσει να «πάμε (σαν κοινωνία) λίγο παρακάτω» και να αφήσουμε πίσω μας συμπεριφορές που προσβάλουν τον πολιτισμό μας».

Πηγή: zoosos.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News