H Volotea επενδύει στο Αιγαίο

Κι όμως υπάρχουν εταιρίες που επενδύουν στην Ελλάδα. Και αναφερόμαστε στην Volotea, την αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη. Φέτος κάνει την υπέρβαση και εγκαινιάζει δυο νέα δρομολόγια για Μύκονο και Μυτιλήνη από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα οποία θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου. Τι προσφέρει; Τρεις πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 110 πτήσεις και 13.750 θέσεις Με παρουσία στην Ελλάδα από το 2012, η Volotea έχει μέχρι σήμερα μεταφέρει περισσότερους από 366.000 επιβάτες με πτήσεις σε 12 ελληνικά αεροδρόμια: Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος. Η Volotea ξεκίνησε πτήσεις στην Αθήνα στις 3 Απριλίου 2015, προσφέροντας πέντε δρομολόγια (Μπάρι, Σαντορίνη, Παλέρμο, Πίζα και Βενετία) με 460 πτήσεις και 57.380 θέσεις.

Με την προσθήκη των δύο νέων δρομολογίων (Μύκονος και Μυτιλήνη), η εταιρεία αυξάνει κατά 66% τον αριθμό των πτήσεων (764) και των θέσεων (95.500) από την Αθήνα. Φέτος, η Volotea θα εξυπηρετεί έξι προορισμούς από την Αθήνα: Μπάρι, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο και Βενετία.

Στόχος οι 20 προορισμοί
 Όπως επισήμανε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Carlos Muñoz, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των νέων δρομολογίων, η Ελλάδα αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για την Volotea και η ανάπτυξη της στην Αθήνα βρίσκεται στους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση των προορισμών της σε 20 από τους έξι που θα εξυπηρετεί την εφετινή σεζόν. «Εξυπηρετώντας την Ελλάδα με επιτυχία από το 2012, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε δύο νέα δρομολόγια από την Αθήνα, με 60% περισσότερες θέσεις φέτος. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας στην ελληνική αγορά και ελπίζουμε να δούμε τους επιβάτες από την Αθήνα στις πτήσεις μας αυτό το καλοκαίρι, για να απολαύσουν τους δύο νέους προορισμούς που προσφέρουμε».

Εκ μέρους του ΔΑΑ, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την έναρξη των πτήσεων της Volotea προς δύο υπέροχους ελληνικούς προορισμούς, τη Μύκονο και τη Μυτιλήνη. Η αγορά της Αθήνας παρουσίασε ταχεία ανάπτυξη κατά την τελευταία διετία, με διψήφιες αυξήσεις και η συμβολή της Volotea σε αυτό το αποτέλεσμα με την  επένδυση και την εμπιστοσύνη της, είναι πραγματικά  σημαντική. Από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Volotea προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά μας!».

Δυναμική ανάπτυξη

Η Volotea, που ξεκίνησε να «πετά» στην Ευρώπη το 2012, έχοντας δύο βάσεις, στη Βενετία και τη Νάντη, συνεχίζει να αναπτύσσεται, φτάνοντας το 2015 τις επτά βάσεις με την προσθήκη των Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας και Βερόνα. Τον Μάρτιο του 2016, εγκαινίασε την  8η βάση της στην Τουλούζη. Μέσα στο τρέχον έτος, η εταιρεία θα εξυπηρετεί, εκτός από τις δέκα χώρες που είχε πέρσι στο πρόγραμμά της, τρεις νέες χώρες (Πορτογαλία, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο), προσφέροντας συνολικά περισσότερες από 38.000 πτήσεις με 196 δρομολόγια σε 72 πόλεις.

Μέσα στο 2015, η Volotea μετέφερε 2,5 εκατομμύρια επιβάτες και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός για το 2016 θα κυμανθεί μεταξύ 3,3 και 3,5 εκατομμυρίων, το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 35%-40%. Επιπλέον, αναμένεται να έχει μεταφέρει συνολικά 10 εκατομμύρια επιβάτες έως το τέλος του έτους. Στις 21 Οκτωβρίου 2015, η Volotea διακρίθηκε με το Βραβείο του Best Client Service για το 2015, στην κατηγορία των αεροπορικών εταιρειών. Σε ό,τι αφορά την Ποιότητα των Υπηρεσιών, η Volotea πέτυχε την υψηλότερη αξιολόγηση από όσες εταιρείες αξιολογήθηκαν, με 8.58 / 10, επίδοση που την τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας των αεροπορικών εταιριών. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται προσωρινά από 19 Boeing 717, με διαρρύθμιση 125 καθισμάτων οικονομικής θέσης και μέχρι τα τέλη Μαΐου 2016 θα ενταχθούν και 4 Airbus A319. Και οι δύο τύποι αεροσκαφών είναι γνωστοί για την άνεση και την αξιοπιστία τους. Η Volotea προσφέρει πτυσσόμενες θέσεις οι οποίες είναι κατά 5% πιο ευρύχωρες από το μέσο όρο, με απόσταση περίπου 30’’ των σειρών μεταξύ τους. Η ικανότητα του A319 σε ό,τι αφορά τη διάρκεια πτήσης, θα επιτρέψει επίσης στην εταιρεία να εξυπηρετήσει δρομολόγια σε μεγαλύτερες αποστάσεις  και, ως αποτέλεσμα, να διεισδύσει σε νέες αγορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News