Και ...ιπτάμενο τάνκερ στο Αιγαίο

Αυτό μάλιστα είναι … πρόκληση και αξίζει συγχαρητήρια στο μυαλό που συνέλαβε αυτή την ιδέα αποδεικνύοντας το θράσος των Τούρκων που ξέρουν πλέον ότι απέναντί τους δεν έχουν ένα κράτος αλλά μία αποικία που είναι ανίκανη να αντιδράσει και να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί πολύ απλά σήμερα και δη το μεσημέρι προχώρησαν οι Τούρκοι σε υπερπτήση πάνω από την Ολλανδική φρεγάτα, η οποία επιχειρεί στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δυνάμεων SNMG-2, που έχει ως σκοπό να εποπτεύει τα χωρικά ύδατα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου… Παράλληλα, στη δεύτερη υπερπτήση χρησιμοποίησαν αεροσκάφος …τάνκερ και ολόκληρο τον σχηματισμό που θα ανεφοδιαζόταν στον αέρα!!! Πιο συγκεκριμένα. Στην πρώτη περίπτωση, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσών, στα 9.000 πόδια. Συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως στις 13:26’, πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 9.000 πόδια και ένα λεπτό αργότερα, στις 13:27’ εξήλθαν του FIR Αθηνών, πετώντας μεταξύ πάλι Λέσβου-Χίου, ενώ αναγνωρίσθηκε από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που έσπευσαν στην περιοχή. Διαβάστε την πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:  «Ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 13:26 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσών, στα 9.000 πόδια. Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 13:27 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Ολλανδοί

Αναφέρεται, γιατί και αυτό το στοιχείο έχει τη δική του σημειολογική αξία, ότι την πτήση των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσες, παρακολούθησε σε «πραγματικό χρόνο» (real time) η ολλανδική φρεγάτα “VAN AMSTEL”, η οποία συμμετέχει στην SNMG-2 και αυτές τις μέρες περιπολεί στον τομέα ευθύνης που της έχει ανατεθεί, Ανατολικώς της Χίου για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Αντιστοίχως, η ελληνική φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» και η τουρκική φρεγάτα “GOKOVA” επιχειρούν Ανατολικώς της Λέσβου.

Στη δεύτερη σημερινή τουρκική πρόκληση, πάντα συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών εκσυγχρονισμένων F-4E Phantom-Terminator, καθώς και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135, εισήλθαν στις 14:59 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν του Βορειοανατολικού άκρου της Λέσβου, πετώντας στα 22.000 πόδια. Ο σχηματισμός αυτός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:01 Βορείως της Λέσβου. Και στην περίπτωση της μοναδικής αυτής προκλήσεως, «τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική», όπως καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Με πληροφορίες από τα «Παραπολιτικά»