Λέσβος: απεβίωσε έξι μηνών βρέφος

Αγοράκι έξι μηνών έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τετάρτης στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ στη Λέσβο. Όπως όλα δείχνουν το βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε. 
Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. Το άτυχο αγοράκι συριακής καταγωγής διέμενε από την Τρίτη με την οικογένεια του, που περιλαμβάνει και άλλα τέσσερα παιδιά, σε οικίσκο στον Καρά Τεπέ. Εκεί πήγαν αφού προηγουμένως παρέμειναν επί δυο σχεδόν μέρες στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Πιστοποίησης και Καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια (το γνωστό hot spot της Λέσβου), προκειμένου να καταγραφούν. Οι γονείς του υποστηρίζουν ότι ενώ κοιμόταν παρουσίασε πρόβλημα με την αναπνοή του. 
Μεταφέρθηκε στο ιατρείο του καταυλισμού όπου του παρασχέθηκαν από γιατρό οι πρώτες βοήθειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης ξεκίνησαν από τη γιατρό του καταυλισμού, συνεχίστηκαν από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και συνεχίστηκαν από τους γιατρούς του νοσοκομείου που τελικά διαπίστωσαν το θάνατο του. Τα αίτια του θανάτου του βρέφους θα προσδιοριστούν αργότερα μέσα στη μέρα από τη νεκροτομή η οποία θα διενεργηθεί.

Φωτιά στον καταυλισμό
Εν τω μεταξύ, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στον καταυλισμό, η οποία σβήστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.  Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ενώ οι πυροσβέστες περιόρισαν τη φωτιά μόνο στον συγκεκριμένο οικίσκο. Η φωτιά προήλθε πιθανόν από την προσπάθεια κάποιου πρόσφυγα να ανάψει φωτιά προκειμένου να ζεσταθεί. «Στον καταυλισμό υπάρχουν όλα τα μέτρα ασφαλείας και σύντομα θα τοποθετηθούν και ειδικές σόμπες, ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Έχουμε τοποθετήσει πατώματα στους οικίσκους και μοιράζουμε κουβέρτες και ό,τι άλλο είναι αναγκαίο. Έχουμε τοποθετήσει ειδικά βαρέλια για φωτιές ως προσωρινή λύση και μοιράζουμε καυσόξυλα ώστε να ζεσταίνονται οι πρόσφυγες. Εθελοντές και μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είμαστε διαρκώς στο χώρο και προσέχουμε για τέτοια περιστατικά, τα οποία δυστυχώς κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι αναπόφευκτα. Μέλημά μας είναι να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος του καταυλισμού Σταύρος Μυρογιάννης.

Πηγή: Vima.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News