Λύση το.. απόγευμα

Το απόγευμα της Παρασκευής, και μετά την εξασθένηση των ανέμων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια. Σήμερα, Παρασκευή, θα επιχειρήσει να κατευθυνθεί εκ νέου στο λιμάνι της Κάσου.

Εν τω μεταξύ, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε την Πέμπτη στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο κλιμάκιο επιθεωρητών και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ σε όλους του επιβαίνοντες παρέχεται σίτιση και ενδιαίτηση. Στελέχη του Λιμενικού σημείωναν ότι δεν είναι εφικτή η αποβίβαση των επιβατών λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή.

Μετά τη ρυμούλκησή του το πλοίο θα επιθεωρηθεί για να αποφασιστεί εάν είναι αξιόπλοο. Σε περίπτωση που απαγορευτεί η αναχώρησή του, όσοι επιβάτες είχαν προορισμό το Διαφάνι, τη Χάλκη και τη Ρόδο θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το μικρό λιμάνι της Κάσου έχει πρόβλημα με τους δυνατούς ανέμους που δυσκολεύουν σε σημαντικό βαθμό τους καπετάνιους και το θέμα το έχει αναδείξει μέσω της ετήσιας έκθεσής της για την κατάσταση των λιμένων η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ)

Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές Ενημέρωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News