Νέο ναυάγιο σοκ στα παράλια της Τουρκίας (video)

και το δούλεμα καλά κρατεί προς τις ευρωπαίκές κοινωνίες που πιστεύουν ότι το πρόβλημα των προσφύγων λύθηκε με υπογραφές... Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν σήμερα (05/01) το πρωί σε τουρκική παραλία τα πτώματα τουλάχιστον εννέα προσφύγων, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που πνίγηκαν όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε από τις τουρκικές ακτές προς τη Λέσβο. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η τουρκική ακτοφυλακή κατόρθωσε να διασώσει 8 από 22 ανθρώπους που είχαν επιβιβασθεί στο σκάφος και συνεχίζει τις επιχειρήσεις. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με δήλωση αξιωματικού της τουρκικής χωροφυλακής στο πρακτορείο Reuters λίγο μετά τις 11 το πρωί ο απολογισμός είναι: 21 νεκροί, εκ των οποίων τρία παιδιά και ένδεκα από τα πτώματα βρέθηκαν σε παραλία του Αϊβαλί, ενώ δέκα ακόμη βρέθηκαν στην περιοχή του Ντίκιλι, 
Το σκάφος που τους μετέερε βυθίστηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας λίγη ώρα μετά τον απόπλου από την περιοχή του Ντίκιλι, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές. Ηδη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν βίντεο-σοκ από την τραγωδία.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περί τους 700 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους σύροι και ιρακινοί πρόσφυγες, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα το 2015 στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο.

 

Παρά το ψύχος και τις κακές καιρικές συνθήκες, που καθιστούν το ταξίδι ακόμη πιο επικίνδυνο, μεγάλος αριθμός προσφύγων εξακολουθεί να περνά από τις τουρκικές στις ελληνικές ακτές, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Πηγη: thethoc.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News