Οδύσσεια τέλος … (vid)

Μετά από 48 ώρες το «Βιτσέντζος Κορνάρος» αποκολλήθηκε με ίδια μέσα από το λιμενοβραχίονα της Κάσου, εκεί όπου βρέθηκε από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μπήκε στο λιμάνι της Κάσου με απόλυτη ασφάλεια λίγο μετά τις 21:30 και όπως ήταν λογικό οι κάτοικοι του νησιού υποδέχτηκαν το πλοίο με χειροκροτήματα. Μόνο σαμπάνιες που δεν άνοιξαν… Άμεσα έγινε η αποβίβαση των περίπου 80 επιβατών που είχαν προορισμό το συγκεκριμένο νησί, στη συνέχεια ακολούθησε τεχνικός έλεγχος από τους αρμόδιους επιθεωρητές του παρακολουθούντα νηογνώμονα και από ιδιώτες δύτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΡΟΔΙΑΚΗΣ"  εκτιμήθηκε μετά την αυτοψία που έκαναν οι δύτες, ότι το πλοίο μπορεί να αποκολληθεί με ιδία μέσα, κάτι το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία ο καπετάνιος του πλοίου. Πλέον παραμένει στο λιμάνι της Κάσου, δίνοντας προσωρινό τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών.

Σε δηλώσεις του στην "Ροδιακή", ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, τόνισε ότι τρεις τόνοι τρόφιμα τα οποία ζήτησε η Δήμαρχος της Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, είναι έτοιμα και περιμένουν το "πράσινο φως" από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να μεταφερθούν έτσι με ελικόπτερο στο νησί.

Η Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑΙ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη 20.000 € για τα είδη διατροφής και 15.000 € για την μεταφορά τους στο νησί, που θα γίνει με super puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό αεροσκάφος, μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την 95 ΑΔΤΕ.

Η λίστα των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον Δήμο της Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος». Καταβάλλονται προσπάθειες, η μεταφορά τους να γίνει σήμερα, ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Πηγή: rodiaki.gr
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News