Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑιγαίοΟι συναντήσεις Χατζημάρκου

Οι συναντήσεις Χατζημάρκου

|

Οι δράσεις της Περιφέρειας και οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου

Καθημερινές συναντήσεις πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Οι συναντήσεις αφορούν περισσότερο τον προγραμματισμό των δράσεων της Περιφέρειας, ενώ μέσα σε αυτές υπάρχουν και οι εθιμοτυπικές όπως ήταν αυτή του Ισπανού πρέσβη.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα όπως αυτά ανακοινώνονται από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας.

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Special Olympics και Περιφέρειας

Στη Ρόδο τον Δεκέμβριο το final four καλαθοσφαίρισης

Στο νησί της Ρόδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί,  από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου 2014, το final four καλαθοσφαίρισης, όπως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο η πρόεδρος των Special Olympics κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, σε συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Η κ. Δεσποτοπούλου ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας στην διοργάνωση των αγώνων, η λήξη των οποίων θα συνοδευτεί με την υπογραφή Πρωτοκόλλου μεταξύ των Special Olympics και Περιφέρειας, καθώς και με την ανακοίνωση σύστασης παραρτήματος των Special Olympics στη Ρόδο, το οποίο θα καλύπτει ολόκληρη τη Δωδεκάνησο.

Ο κ. Χατζημάρκος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της κ. Δεσποτοπούλου για την συνδρομή της Περιφέρειας, τόσο στη φιλοξενία όσο και στη μετακίνηση των αθλητών και των συνοδών τους και τόνισε πως «τα Special Olympics είναι ίσως οι μοναδικοί αγώνες που έχουν μόνο νικητές. Ένας θεσμός  που  εικονίζει την ποιότητα του πολιτισμού μας, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη διαφορετικότητα, την αμοιβαιότητα. Ένας θεσμός όπως αυτός, με το πλούσιο αθλητικό και εκπαιδευτικό έργο για τα ΑΜΕΑ, έχει κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου,  έχει ευαισθητοποιήσει προσωπικότητες από όλους τους τομείς, έχει στηριχθεί από τις κοινωνίες δια της εθελοντικής προσφοράς. Συνεπώς, κάθε βοήθεια στις διοργανώσεις αλλά και στην επέκταση των Special Olympics είναι κάτι περισσότερο από αυτονόητη».

Στο final four  καλαθοσφαίρισης της Ρόδου θα αγωνιστούν 8 ομάδες, 4 ανδρών και 4 γυναικών, εκ των οποίων οι  6 ναι από την Ελλάδα και οι 2 από την Κύπρο, ενώ έχει προσκληθεί να παραστεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός.

Κλιμάκιο ελέγχων για τα παράνομα ταξί συστήνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στη σύσταση μικτού κλιμακίου ελέγχων για τα παράνομα ταξί στο νησί της Ρόδου, προχωρά άμεσα η Π.Ν.ΑΙ. με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, μετά από αίτημα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Μαστόρου και τα μέλη του, που συμμετείχαν στη συνάντηση, εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου με κυριότερο αυτό της κατάστασης ασυδοσίας  που έχει διαμορφωθεί, καθώς στον χώρο, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, υπάρχει έντονη παράνομη δραστηριότητα  που δεν ελέγχεται, από κανένα ελεγκτικό μηχανισμό.  Οι ιδιοκτήτες ταξί εξέφρασαν μάλιστα τη δυσαρέσκειά τους, διότι οι υποσχέσεις που έπαιρναν κατά καιρούς από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για έλεγχο της κατάστασης, παρέμειναν απλά υποσχέσεις, ενώ το πρόβλημα καθημερινά διογκώνεται.

Ο  κ. Χατζημάρκος, ικανοποιώντας άμεσα το αίτημά τους , επικοινώνησε με την Διεύθυνση Μεταφορών και την ΔΟΥ Ρόδου, ζητώντας την σύσταση μικτού κλιμακίου, το οποίο θα ξεκινήσει ελέγχους σε όλο το νησί της Ρόδου, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζήτησαν ακόμη από τον Περιφερειάρχη τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στη Γέφυρα Κρεμαστής, για τον φόβο των πλημμυρών, είτε με την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών, είτε με την διακοπή της κυκλοφορίας στο επίμαχο σημείο, από 1ης Νοεμβρίου και για όλη τη χειμερινή περίοδο.

Αποφασίστηκε, επίσης, να υπάρξει συνεννόηση με τον Δήμο Ρόδου για το ζήτημα της κυκλοφορίας στην πόλη της Ρόδου  των open bus, καθώς και για τον εξωραϊσμό των σταθμών ταξί, ώστε οι «πιάτσες»  να γίνουν λειτουργικές, καλαίσθητες αλλά και αρχιτεκτονικά ομοιόμορφες. 

Σε συνεννόηση δε με την ΔΕΣ ΡΟΔΑ,  θα εντοπιστούν τα σημεία επί της Λεωφόρου Ιαλυσού, κατά μήκος των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων , όπου μπορούν να γίνουν εσοχές στα πεζοδρόμια για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, για να μην δημιουργείται πρόβλημα στην ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου για την κάλυψη των οικονομικών απωλειών της Π.Ν.Α.Ι

Η ανάγκη εξασφάλισης πρόσθετων κοινοτικών πόρων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες που συνεπάγεται η ένταξη της Π.Ν.Α.Ι στον  «Στόχο 2», κυριάρχησε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου  με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Μ. Μιχαήλ και μέλη της Διοίκησης του φορέα.

Στη διάρκεια της συζήτησης  ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, λόγω των σημαντικά μειωμένων πόρων από το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ πιθανότατα το νέο ΕΣΠΑ θα είναι και το τελευταίο για τη χώρα μας.

Για το λόγο αυτό, ο Περιφερειάρχης ζήτησε τη συνεργασία του Οικονομικού Επιμελητηρίου, για την επιστημονική τεκμηρίωση της πολιτικής θέσης, ότι τα στοιχεία του κατά κεφαλήν  ΑΕΠ στο Νότιο Αιγαίο, τα οποία οδήγησαν στον «Στόχο 2» και στις μειωμένες χρηματοδοτήσεις, δεν απεικονίζουν την οικονομική πραγματικότητα της πολυνησιακής Περιφέρειας και ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας.

Τη μάχη κάλυψης των οικονομικών απωλειών που προκύπτουν από την κατάταξη της Περιφέρειας  στον «Στόχο 2», ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ετοιμάζεται να δώσει, σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  σε δύο χρόνια από την έναρξη του ΕΣΠΑ, οπότε τοποθετείται χρονικά η πρώτη αναθεώρηση του Προγράμματος. Για το λόγο αυτό, εξοπλίζει από τώρα την φαρέτρα των επιστημονικών επιχειρημάτων του με την συνδρομή  του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης, το κριτήριο του ΑΕΠ με το οποίο οι Περιφέρειες κατατάσσονται από την ΕΕ σε λιγότερο ή περισσότερο ανεπτυγμένες, δεν απεικονίζει την πραγματικότητα, πολύ δε περισσότερο στο Νότιο Αιγαίο,  με τα νησιά πολλών και διαφορετικών αναπτυξιακών ταχυτήτων κατά συνέπεια, είναι ανάγκη να τροποποιηθούν τα σχετικά κριτήρια κατηγοριοποίησης . Ο κ. Χατζημάρκος  ζήτησε από το Οικονομικό Επιμελητήριο να ετοιμάσει την τεκμηρίωσή του μέχρι τον προσεχή Ιανουάριο.

Στην σημερινή συνάντηση, εκτός από την Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, συμμετείχαν και μέλη της ΚΥΝΣΕΠ Οικονομολόγων, που αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία των Οικονομολόγων της Δωδεκανήσου, που στόχο έχει να προσφέρει κοινωνικό έργο, σε μια περίοδο που αυξάνονται τα ποσοστά των πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας, παράλληλα με τη στήριξη των μικρών κυρίως νησιών παρέχοντας ενημέρωση σχετικά με την επιχειρηματικότητα, την φορολογία και άλλα οικονομικά ζητήματα.

Ο κ. Χατζημάρκος συνεχάρη τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μ .Μιχαήλ και τα μέλη της διοίκησης και της ΚΥΝΣΕΠ για αυτήν την ιδιαίτερη όσο και μοναδική για τον κλάδο πρωτοβουλία και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά τους για στήριξη της ΚΥΝΣΕΠ, μέσω των πόρων του ΕΚΤ.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Ισπανού πρέσβη στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο

Τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Alfonso Lucini Mateo, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Στην συνάντηση επισημάνθηκαν οι ιδιαίτεροι φιλικοί δεσμοί της Ελλάδας με την Ισπανία. Με δεδομένο ότι οι δύο χώρες, στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης, έχουν κοινά προβλήματα και βρίσκονται αντιμέτωπες με τις ίδιες αντίξοες συνθήκες, ο Ισπανός Πρέσβης ζήτησε να ενημερωθεί για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, ενώ από πλευρά του ο Περιφερειάρχης θέλησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ισπανία μετά την απόπειρα απόσχισης της Καταλωνίας, σε συνάρτηση με τις αποσχιστικές τάσεις, που ενισχύονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη.

Ο κ. Χατζημάρκος, αφού  ανέλυσε στον Ισπανό πρέσβη τον κομβικό, ηγετικό  ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας, κυρίως λόγω του τουρισμού, αλλά και των άλλων ιδιαιτεροτήτων της,  εξέφρασε τη βούλησή του για στενότερη συνεργασία με την Ισπανία,  σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, μέσα από στοχευμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ρόδου – Ισπανίας και πέραν των τριών μηνών που είναι σήμερα.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ισπανίας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την ανάδειξή του σε μια τόσο σημαντική θέση και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Ενημερωτικές συνελεύσεις για θέματα πρωτογενούς τομέα

Κύκλο ενημερωτικών συνελεύσεων ξεκινά την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων κατ’ αρχήν του νησιού της Ρόδου, για όλα τα ζητήματα σχετικά με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία.

Η «εκστρατεία» ενημέρωσης θα ξεκινήσει από τη Νότια Ρόδο, όπου η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κατάστημα Γενναδίου, στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη όλων των υπηρεσιών πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , θα είναι στη διάθεση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων, για να τους ενημερώσουν για τα προγράμματα που τρέχουν είτε πρόκειται να τρέξουν προσεχώς και να απαντήσουν  γενικότερα στα ερωτήματα για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ανάλογες συνελεύσεις θα ακολουθήσουν σε όλες τις δημοτικές ενότητες  του νησιού της Ρόδου, σε πρώτη φάση, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν. Επίσης, στο νησί της Κω και της Καλύμνου, καθώς και σε νησιά των Κυκλάδων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανάφη: Ερχεται 4ερο πολυτελέστατο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα