Που είναι η ...ελπίδα;

Οι λιμενικοί στα …κάγκελα. Με αφορμή την έναρξη εργασιών του Τακτικού Συμβουλίου Μεταθέσεων έτους 2016, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη και τον Α’ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη, τονίζοντας ότι «δεν πάει άλλο πια» και ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα στο πρόβλημα της υποστελέχωσης στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.  Επίσης στο παιχνίδι μπήκε και η  Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων (πρόεδρος ο Θανάσης Μπρέτσιας που υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Νάξου) που με ανάλογη επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς  . θυμίζει στον Υπουργό Ναυτιλίας κο Δρίτσα τις δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα περί «είμαστε μία οικογένεια, δεν έχει εγκαταλείψει κανείς κανέναν. Δουλεύουμε πολύ καλά όλοι μαζί».

Και εκεί αναφέρουν ότι «Κύριε Υπουργέ, μην λησμονείτε ότι το πρόσημο των μεταθέσεων ήταν αρνητικό για τις Κυκλάδες το 2015. Μην λησμονείτε ότι τα περιπολικά πλοία της περιοχής μας απουσιάζουν συνεχώς στο Ανατολικό Αιγαίο και βρίσκονται με μονά πληρώματα ακόμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μην λησμονείτε ότι ο ανεφοδιασμός των σκαφών είναι δύσκολος σε πολλά νησιά. Μην λησμονείτε ότι ο τουρισμός στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων έχει αυξηθεί άλλα το προσωπικό μειώνεται. Μην λησμονείται ότι το ποσοστό υποστελέχωσης στις Υπηρεσίες των Κυκλάδων κυμαίνεται από 20% έως 55%.

Μάλιστα, παρατίθεται και σχετικός κατάλογος με τα κενά που υπάρχουν σε όλο το Αιγαίο

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ

Λ/Χ ΙΟΥ

08

Λ/Χ ΜΥΚΟΝΟΥ

18

Λ/Χ ΠΑΡΟΥ

12

Λ/Χ ΣΥΡΟΥ

09

ΑΕΝ/ΣΥΡΟΥ

04

Λ/Χ ΝΑΞΟΥ

07

Λ/Χ ΘΗΡΑΣ

05

Λ/Χ ΜΗΛΟΥ

06

Λ/Σ ΚΥΘΝΟΥ

04

Λ/Σ ΣΕΡΙΦΟΥ

07

   

Ενώ στον απολογισμό σημειώνουν: Συνολικά το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων στερείται 101 στελεχών περίπου συνυπολογίζοντας και τα στελέχη που υπηρετούν «με νεωτέρα». Κύριε Υπουργέ, σε μία οικογένεια ο διαχωρισμός και η ανισότητα δηλητηριάζει τις σχέσεις. Αυτή λοιπόν η αμνησία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας δημιουργεί πληβείους και πατρικίους. Ευελπιστούμε με την παρέμβασή σας να αποκατασταθεί η αδικία χρόνων στο χώρο των Κυκλάδων, σε αντίθετη περίπτωση θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στον Πανάγαθο όπως καταφεύγουμε συνήθως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News