Πρόσφυγας καταθέτει μήνυση σε διακινητή

Ο Yousef Hamo, από τη Δαμασκό, έχασε τη γυναίκα του και 3 από τα 4 παιδιά του στο πρόσφατο ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες στα νερά της Κω. Η σορός της γυναίκας του, του 7χρονου γιου και της 1 χρόνου κόρης του βρέθηκε, του 14χρονου γιου του όμως όχι.

Μέσα από το προσωπικό ιστιολόγιο της Στέλας Κασδαγλή (StellaKasdagli.com) διαβάζουμε την ιστορία του Σύρου πρόσφυγα «Γνωρίσαμε τον Γιουσέφ χθες, που ήρθε να βοηθήσει μαζί μας στην κουζίνα και στο σερβίρισμα του δείπνου για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πόλη της Κω. «Δεν περνάει η ώρα αλλιώς, μέχρι να γίνουν οι κηδείες και να μπορέσω να φύγω» μας είπε.

Ο Γιουσέφ θέλει να υποβάλει μήνυση εναντίον του Τούρκου λαθροδιακινητή που οργάνωσε τη μεταφορά τους (με τρομερά ελλιπή μέτρα ασφαλείας) και να διατηρήσει ένα νομικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα, που θα επικοινωνεί με το λιμενικό, ώστε να εξασφαλίσει πως θα γίνει ό,τι ειναι δυνατόν για να βρεθεί η σορός του γιου του, του Ανάς. Η δικηγόρος με την οποία ήρθε σε επαφή εδώ, του ζήτησε 3700 ευρώ για να αναλάβει την υπόθεση, ένα ποσό μάλλον υπερβολικό, δεδομένων των συνθηκών, και το οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να πληρώσει.

Λοιπόν;

Υπάρχει ανάμεσά σας κάποιος δικηγόρος που είναι σε θέση να βοηθήσει τον Γιουσέφ δωρέαν; Αν ναι, ας συμπληρώσει τα στοιχεία του εδώ για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Πηγή: StellaKasdagli.com 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News