Τι Μήλος, τι Κάλυμνος...

Μία καταγγελία που έγινε στην κυριακάτικη εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά», στο ΣΚΑΙ, χθες 22 Μαρτίου 2015, δείχνει την ασχετοσύνη Υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων και των Οργανισμών για τις νησιωτικές περιοχές.
Μια καταγγελία πραγματική που μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται αφού από τη Μήλο τους έστειλαν στην Κάλυμνο για θεώρηση βιβλιαρίου Υγείας!!
Συγκεκριμένα μία κάτοικος της Μήλου ανέδειξε το πρόβλημα που υπάρχει στο νησί με τη θεώρηση των Βιβλιαρίων Υγείας . Όπως είπε παλιά τα θεωρούσαν στο ΙΚΑ . Τώρα τους υπέδειξαν να τα πηγαίνουν στο ΚΕΠ για να τα στέλνουν στην Αθήνα.
Το ΚΕΠ τα έστειλε στην Αθήνα , αλλά αυτά γύρισαν αθεώρητα . Και βέβαια το παράδοξο είναι ότι στη συνέχεια τους ενημέρωσαν να τα πάνε στην Κάλυμνο!!!
Τώρα τι σχέση έχει η Κάλυμνος με την Μήλο, είναι ένα άλλο θέμα που προφανώς αυτοί που το υπέδειξαν θα πρέπει να είναι «ατσίδες» στην γεωγραφία.
Θυμίζει την περίπτωση προ ετών, όταν ζητήθηκε ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας της Αστυπάλαιας και Υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Υγείας απάντησε ότι οι ανάγκες στην Αστυπάλαια θα μπορούν να καλύπτονται από το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Καλύμνου!

Πηγή: Kalymnos-news.gr