Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑιγαίοΤης ...εκμετάλλευσης το ...κάγκελο

Της …εκμετάλλευσης το …κάγκελο

|

Χάθηκε η .,..μπάλα στην Λέσβο από άγνωστες ΜΚΟ και δήθεν γιατρούς που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες / μετανάστες 

Σε μία κατάσταση ανομίας έχει βυθιστεί η Μυτιλήνη λόγω της μαζικής εισροής μεταναστών και προσφύγων. Και όχι αυτό δεν οφείλεται σε αυτούς τους ανθρώπους αλλά στις δεκάδες ΜΚΟ οι οποίες δρουν κατά βούλησιν δίχως να έχουν πιστοποιήσεις ή δικαιοδοσία.

Αριστεριστές και αλληλέγγυοι (όπως οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους) επεμβαίνουν στο έργο των κρατικών υπηρεσιών ενώ μπλέκονται μέχρι και στο έργο των ίδιων των ιατρών. Όπως αναφέρει η Καθημερινή χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τις υπηρεσίες της Πρώτης Υποδοχής στην Μοριά της Λέσβου. Αριστεριστές και αλληλέγγυοι διαμαρτύρονταν για τα συρματοπλέγματα στις εγκαταστάσεις φωνάζοντας: «Γιατί τους έχετε κλεισμένους, δεν είναι κρατούμενοι, τι χρειάζονται τα συρματοπλέγματα;».

Αυτό το περιστατικό μάλιστα συνέβη στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις οι οποίες παρέχουν πολύ καλές συνθήκες φιλοξενίας σε περίπου 160 άτομα, ενώ πρόκειται μάλιστα για την μοναδική δομή στο νησί όπου παρέχεται τροφή στους πρόσφυγες. Ωστόσο, όπως ορίζει η νομοθεσία για την προστασία συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμών, όπως οι ανήλικοι, η είσοδος και η έξοδος στον χώρο είναι ελεγχόμενη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχει συλλέξει η δημοτική αρχή, στο νησί δραστηριοποιούνται αυτήν την στιγμή περισσότερες από 81 ΜΚΟ, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Οι περισσότερες από αυτές μάλιστα δρουν χωρίς πιστοποίηση και δημιουργούν προβλήματα ακόμα και στις πιστοποιημένες ΜΚΟ. Η εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής Μολύβου-Πέτρας κ. Ραλλού Κράλλη τονίζει ότι μόνο στον Μόλυβο, που έχει πληθυσμό 1.200 κατοίκους, δραστηριοποιούνται 50 ΜΚΟ που συμπεριφέρονται με περιφρόνηση στην τοπική κοινωνία.

«Εχουν τη λογική των καταλήψεων, της απορρύθμισης που θα φέρει την αυτοδιαχείριση. Δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους. Τους λες “έτσι λέει η νομοθεσία” και σε κοιτάζουν σαν να είσαι εγκληματίας, που θέλεις το κακό των προσφύγων. Ομως υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται. Κάποιος πρέπει να συντονίζει και κάποιος να έχει την τελική ευθύνη» λένε άνθρωποι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που βρέθηκαν στο νησί.

Οι μεγάλες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί, επίσης αναφέρουν σημαντικές παρεμβάσεις από αλληλέγγυους που κανείς δεν γνωρίζει από πού αντλούν τη δύναμή τους και αντιστέκονται σε οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης και βέβαια κρατικής παρέμβασης στο «έργο τους». Οπως αναφέρει στέλεχος Διεθνούς ΜΚΟ, «ξαφνικά ανάμεσα στους πρόσφυγες άρχισαν να κυκλοφορούν κάποιοι με στηθοσκόπια και την επιγραφή “doctor”. Δεν ξέραμε ποιοι είναι και αν μπορούσαμε να τους εμπιστευτούμε».

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Μυτιλήνης με έγγραφό τους επισημαίνουν ότι αδυνατούν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, καθώς κάθε φορά που πλησιάζουν στα σημεία όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι, συναντούν την αντίδραση των ΜΚΟ που φέρονται να δραστηριοποιούνται στον χώρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων πολλά αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες, ενώ περιστατικό που έχει καταγραφεί από την αστυνομία αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε κατάληψη σε ιδιωτικό οικόπεδο από ΜΚΟ για να δημιουργηθεί σημείο hotspot, όπως διατείνονταν οι καταληψίες.

Πηγή koolnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν