Αιγαίο - Aqua Jewel: Με την βοήθεια του καπετάνιου είχαμε γέννηση εν πλω (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά.... Μέσα στο πλοίο, ενώ ταξίδευε από τα Κύθηρα στον Πειραιά, γέννησε χθες το απόγευμα μια 28χρονη γυναίκα.  Η γυναίκα επιβιβάστηκε στο πλοίο "Aqua Jewel" από το λιμάνι των Κυθήρων με προορισμό τον Πειραιά όταν ξαφνικά, λίγο έξω από την Ύδρα, την έπιασαν οι πόνοι.

Μόλις η 28χρονη γυναίκα αισθάνθηκε πόνους τα μέλη του πληρώματος την έφεραν εδώ στην καμπίνα με τον αριθμό 27 και την έβαλαν να ξαπλώσει σε αυτό εδώ το κρεβάτι όπου και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι.

Ήταν λίγο μετά τις 5:20 το απόγευμα, όταν ο πλοίαρχος Χρήστος Τζοάννης κι ο ύπαρχος του πλοίου, Σταύρος Φρυσούλης (έχει ...κολυμπήσει και στα Κυκλαδίτικα νερά καθότι ύπαρχος και στο Power Jet) σε ανοιχτή συνομιλία με τον γυναικολόγο της 28χρονης έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Και όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Φρυσούλης "εδώ γεννήθηκε ο άντρακλας, το κλάμα του ήταν ή ζωή του. Το κράτησα στην αγκαλιά μου, έκλαψε, ήταν ένα πολύ δυνατό συναίσθημα. Ευχαριστώ τον Θεό που έζησα αυτή την μοναδική εμπειρία "....

Ενώ στην συνέχεια εξήγησαν πως εκτέλεσαν χρέη μαιευτήρα με τις οδηγίες από το κινητό - αν και τα προβλήματα ποτέ δεν λείπουν... 

Λίγες ώρες αργότερα το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  - μετά τις 8 το βράδυ - διακομίστηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο. Μητέρα και γιος χαίρουν άκρας υγείας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το περασμένο καλοκαίρι (21 Ιουλίου), ο cpt Γιάννης Σιγάλας του Blue Star Chios είχε ανάλογη εμπειρία κι ενώ το πλοίο κι ενώ το πλοίο ταξίδευε στην άγονη των Δωδεκανήσων με τον Κυκλαδίτη καπετάνιο να αναλαμβάνει χρέη μαιευτήρα μετά την Αστυπάλαια - ξεγέννησε κάτοικο Καλύμνου - με το πλοίο να σταματάει για λίγο στην Σύρο ώστε να αποβιβάσει μητέρα και νεογέννητο

 

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

 

Ενημερώθηκε το Ά Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απογευματινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΑQUA JEWEL” Ν.Π.11045, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο με προορισμό το λιμένα Πειραιά,  επιβαίνει 28χρονη αλλοδαπή, της οποίας επήλθε φυσιολογικός τοκετός εντός του πλοίου και ως εκ τούτου χρήζει διακομιδής σε νοσοκομειακή μονάδα.

Η γυναίκα και το νεογέννητο τέκνο της, με τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στο λιμένα Πειραιά,  παρελήφθησαν καλά στην υγεία τους από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News