Αιγαίο: Το "Blue Star Chios" θα ενώσει την Παροναξία με Ικαρία - Σάμο;

Οι κάτοικοι που ζουν στην Βόρεια Νάξο συχνά πυκνά βλέπουν απέναντί τους της Ικαρία. Η αλήθεια είναι ότι ακτοπλοϊκή επαφή δεν υπάρχει, εάν εξαιρέσουμε την χρονιά που είχε δρομολογηθεί το "Νήσος Ρόδος"  (σ.σ. (εκ των υστέρων μάθαμε ότι ακτοπλοϊκή σύνδεση υπήρχε και το 2014-15 με το "Νήσος Μύκονος" και την περίοδο 2004-06 με πλοία του Αγούδημου και το "Εξπρές Σαντορίνη") και έκανε την κρουαζιέρα του Αιγαίου καλύπτοντας περισσότερα από δέκα λιμάνια πριν φτάσει στην Καβάλα...  Τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νάξου με την Ικαρία και τη Σάμο. Και μάλιστα τρεις φορές την εβδομάδα από αρχές Ιουλίου... Και τη δρομολόγηση θα την κάνει ένα από τα ωραιότερα πλοία, το "Blue Star Chios" (foto ellinikiaktoploia.net)... Που φόρεσε φέτος το .. κίτρινο αστέρι της Blue Star Ferries. Τρεις φορές την εβδομάδα με βάση το πρόγραμμα και η Παροναξία με την Ικαρία και τη Σάμο θα αποκτήσει έως και για δύο μήνες σύνδεση...  

Αναλυτικά η είδηση που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Ikariaki.gr αναφέρει: 

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε τους συμπατριώτες μας, αλλά και τους φίλους του νησιού μας, ότι με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή του Νομού μας κ.Χριστόδουλου Στεφανάδη προς τον αρμόδιο Υπουργό κ.Πλακιωτάκη αλλά και του Δήμου Ικαρίας προς την εταιρεία όπου εκπρόσωπος του δήμου επισκέφθηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blue Star Ferries, όπου ζητήθηκε, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, η ενίσχυση των δρομολογίων, που συνδέουν την Ικαρία με το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τα νησιά των Κυκλάδων.

Η θέση της εταιρείας ήταν θετική και ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του Δήμου, ότι δρομολογεί από τις αρχές Ιουλίου (ίσως και νωρίτερα αν κριθεί απαραίτητο, ανάλογα με την ζήτηση από τους επιβάτες), το πλοίο της εταιρείας Blue Star Chios, κάθε Τρίτη – Πέμπτη  και Σάββατο στις 17.30 από Πειραιά για Πάρο – Νάξο – Εύδηλο – Καρλόβασι και επιστροφή κάθε Τετάρτη – Παρασκευή και Κυριακή (στις 06.30 περίπου από τον Εύδηλο) για Νάξο – Πάρο – Πειραιά.

Ζητήθηκε επίσης το δρομολόγιο της Παρασκευής του Blue Star Myconos από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Άγιο Κήρυκο – Βαθύ, να προστεθεί στην Ικαρία και το λιμάνι του Ευδήλου και στις δύο κατευθύνσεις (προς Σάμο και Πειραιά) κάτι που η εταιρεία το εξετάζει με θετική διάθεση και σύντομα θα βγάλει σχετική ανακοίνωση.

Κατόπιν τούτου και με δεδομένες τις “ειδικές” συνθήκες που επικρατούν φέτος και στη χώρα μας, η κίνηση προς και από τα νησιά μας εξαρτάται από την κίνηση που θα έχουν οι προκρατήσεις εισιτηρίων, μόλις ανακοινωθούν από το επίσημο site της εταιρείας. Είναι κάτι που αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση για το νησί μας, η εταιρεία είναι διατεθειμένη να προσθέσει και άλλο- α (?)  δρομολόγια στα ήδη υπάρχοντα, ή να επιταχύνει, πριν τις αρχές Ιουλίου, τη δρομολόγηση του Blue Star Chios".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News