Αιγαίο - Blue Star Naxos: Παροχή βοήθειας σε ταχύπλοο πλοίο εντός Σαρωνικού (video)

Μίνι περιπέτεια για τρεις φίλους που βρίσκονταν σε ταχύπλοο κι ενώ ταξίδευαν εντός του Σαρωνικού... 

Για αδιευκρίνιστους λόγους υπήρξε εισροή υδάτων στο ταχύπλοο, κάλεσαν σε βοήθεια και αμέσως στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος σήμανε συναγερμός... 

Ανάμεσα στα πλοία που έδωσαν το παρών την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του ταχύπλοου και το Blue Star Naxos  (με τον cpt Γιώργο Μπαλόπιτα) κι ένας εκ των επιβατών μας έστειλε κα το σχετικό video όπου βλέπουμε ένα αλιευτικό να προσεγγίζει το ταχύπλοο... 

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση που έρχεται από το Λιμενικό Σώμα αναφέρει: 

"Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες Πρωτομαγιά), η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για εισροή υδάτων στο Τ/Χ σκάφος ''ΕΛΕΟΝΩΡΑ'' Τ.Σ. 3091 Α', στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού κόλπου, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Ι/Δ σκάφος ''ΣΙ ΣΟΣ 1'' Τ.Λ. 325, το Ε/Π - Α/Κ σκάφος ''ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 2'' Ν.Π. 392, καθώς και τα παραπλέοντα Ε/Γ - Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ'' Ν.Π. 11014 και Δ/Ξ ''STAR POWER'' σημαίας Μάλτας.

Το εν λόγω Τ/Χ σκάφος εντοπίστηκε, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το ανωτέρω Α/Κ σκάφος, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Κερατσινίου, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη ανελκύστηκε με γερανοφόρο όχημα".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News