Αιγαίο: Χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας σε ισχύ το "Διονύσιος Σολωμός";

Εξελίξεις που έρχονται από την .. Θράκη και ενδεχομένως να έχουν άμεση συνέπεια και για τις Κυκλάδες... Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.gr " Aπορρίφθηκε η συμμετοχή της εταιρείας Zante Ferries  - ANMEZ A.E με το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” στον διαγωνισμό για τις επιδοτούμενες από το Κράτος ακτοπλοϊκές γραμμές της Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης - Λήμνου, γιατί το συγκεκριμένο πλοίο δεν είχε Πιστοποιητικό Ασφαλείας που να βρίσκεται σε ισχύ όταν διενεργήθηκε ο διαγωνισμός. (εδώ να σημειώσουμε ότι το "Andros Jet" που κόπηκε πρόσφατα στην γραμμή των ενδοκυκλαδικών, βρέθηκε .. μικρότερο από την προβλεπόμενη σύμβαση βλέπε σελίδα 8 του πρακτικού στο τέλος του άρθρου . Προφανώς σε σχέση με πέρυσι όταν είχε πάρει τη γραμμή θα μπήκε στο ... πλύσιμο ή το καλοκαίρι ήταν κανονικό αλλά τώρα το χειμώνα δεν είναι )...

Σύμφωνα με το Πρακτικό της Επιτροπής Διεξαγωγής των διαγωνισμών για την ανάθεση των επιδοτούμενων γραμμών σε όλη την Ελλάδα ή Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας όπως ονομάζονται, η οποία συνεδρίασε στις 11 Νοεμβρίου, “κόπηκαν” και τα δύο πλοία της εταιρείας Zantie Ferries - ANMEZ A.E. Δηλαδή εκτός του “Αδαμάντιος Κοραής” που εξυπηρετεί την Σαμοθράκη, απορρίφθηκε η συμμετοχή και του “Διονύσιος Σολωμός” για τις γραμμές στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα Πειραιάς ή Λαύριο - Σίφνος - Φολέγανδρος - Σίκινος - Ίος - Θήρα και επιστροφή. Ούτε και αυτό είχε Πιστοποιητικό Ασφαλείας, το πρώτο απαραίτητο κα βασικό έγγραφο, σε ισχύ όταν πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός".

iggg.png

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο διαγωνισμός ανάθεσης των δύο επιδοτούμενων γραμμών ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και επιστροφή και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή για το χρονικό διάστημα 1-11-2020 έως 31-10-2021 ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ως τα τέλη του χρόνου. Σε αυτόν έχουν μάλιστα το δικαίωμα να πάρουν μέρος και άλλες εταιρείες, εκτός της Zante Ferries-ANMEZ A.E που πήρε την πρώτη φορά και ακυρώθηκε.

Άρα, κάποιοι που πανηγύριζαν αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, με πρώτο τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο ότι ο διαγωνισμός στις 6 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε και το “Αδαμάντιος Κοραής” παραμένει άλλο μένα χρόνο, θα πρέπει να περιμένουν τον καινούργιο διαγωνισμό και αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία του φυσικά καταθέσει Πιστοποιητικό Ασφαλείας εν ισχύ. Μέχρι πάντως να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός ως τα Χριστούγεννα, συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγια το πλοίο της Zante Ferries, αφού ανανεώνεται συνέχεια η περσινή σύμβαση της για την Σαμοθράκη.

Δείτε στο τέλος του άρθρου το σχετικό πρακτικό της συνεδρίασης...

 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News