Αιγαίο: Ικαρία – Μικρές Κυκλάδες, Οδύσσεια που ζητάει λύση

Ταξίδι

Η ανάγκη σωστή ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Τόσο εντός των Κυκλάδων όσο και με το Κεντρικό ή Βόρειο Αιγαίο. Πόσες φορές το έχουμε πει ή το έχουμε διαβάσει από κάποιον αναγνώστη. Μία ακόμη αναφορά από κάτοικο - αυτή τη φορά - της Ικαρίας που επιχείρησε να ταξιδέψει προς τις Μικρές Κυκλάδες.. Και η εμπειρία του μοναδική. Για προγράμματα που ήταν στον .. αέρα αλλά δεν ήταν επί της ουσίας, για το κόστος αυτής της μετακίνησης μέσω άλλου νησιού ή του Πειραιά και βέβαια την ανάγκη μίας ορθολογικής οικονομικής πολιτικής, προσιτής για όλους και κυρίως για αυτούς που δεν έχουν την οικονομική άνεση να χρειάζονται μία και δύο διανυκτερεύσεις ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους. 

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή κατοίκου της Ικαρίας που ήθελε να ταξιδέψει προς τις Μικρές Κυκλάδες.. 

Φέτος στις λίγες μέρες που είχα για ανάπαυλα, θέλησα από την Ικαρία να επισκεφτώ τις μικρές Κυκλάδες. Στο μέσα του Ιούνη ενημερώθηκα από τα πρακτορεία της Ικαρίας ότι μπορώ να ταξιδέψω με το BLUE STAR Μύκονος, Κυριακή απόγευμα, να φτάσω στη Σύρο 8:30 το βράδυ και στις 9:30 να ταξιδέψω με το BLUE STAR NAXOS για τις Μικρές Κυκλάδες.

Στα μέσα Ιουλίου όταν πήγα να βγάλω το εισιτήριο μου, το δρομολόγιο που εκτελούσε το BLUE STAR NAXOS από τη Σύρο για τις Μικρές Κυκλάδες εμφανιζότανε στο πρόγραμμα που είχανε στους υπολογιστές τους τα πρακτορεία, αλλά δεν άνοιγε να βγάλουμε εισιτήρια. Ενημερώθηκα από φίλους κατοίκους των νησιών ότι το δρομολόγιο αυτό καταργήθηκε.

Κάθισα λοιπόν στο internet και άρχισα να ψάχνω. Διαπίστωσα ότι όποιος θέλει να μετακινηθεί προς Πάρο και Νάξο υπάρχει ανταπόκριση μέσω Μυκόνου. Για όλα τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια και την Κρήτη πρέπει να διανυκτερεύσει σε κάποιο νησί ή να πάει στον Πειραιά να διανυκτερεύσει και να φύγει για τον προορισμό της επιλογής του την επόμενη μέρα.

Κόστος μετακίνησης μίας διαδρομής σίγουρα 100 ευρώ.

Το ίδιο συμβαίνει και κατά την επιστροφή.

Μετακινούνται φοιτητές – σπουδαστές, εργαζόμενοι, στρατιώτες, άνθρωποι που έχουνε καταγωγή από αυτούς τους νησιωτικούς προορισμούς, επισκέπτες καθώς και εμπορεύματα.

Να υπάρχει σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με την Πάρο και τη Νάξο απευθείας.

Να εξασφαλιστεί η ανταπόκριση για τα υπόλοιπα νησιά μέσα στην ίδια μέρα

Να μειωθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Ειδικές οικονομικές τιμές για άνεργους, φοιτητές – σπουδαστές, πολυμελείς οικογένειες, ΑΜΕΑ όλων των κατηγοριών και όχι μόνο με ποσοστό 80% και άνω, καθώς και οι συνοδοί τους.

Κυριακή Τριπολιτσιώτη

Κάτοικος Ικαρίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News