Αιγαίο - Λήμνος: Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα το Aqua Star έφυγε για Καβάλα

Aqua Star - Sea Jets

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα άφησε τελικά τη Λήμνο για την Καβάλα, το πλοίο "Aqua Star" που βρίσκονταν δεμένο στο λιμάνι της Μύρινας λόγω βλάβης στον καταπέλτη. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, επιδιορθώθηκε από το πλήρωμα του πλοίου και ξεκίνησε... 

Τι είχε συμβεί;  Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει στις 12.30 μ.μ. για Καβάλα, μεταφέροντας 516 επιβάτες και 164 οχήματα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έγιναν προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης προκειμένου το πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι του. 

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Limnos FM 100 επικαλούμενο πληροφορία από το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Pravlis Travel», τεχνικοί της SeaJets έφτασαν στο νησί με ελικόπτερο προκειμένου να επιδιορθώσουν τη βλάβη που έχει παρουσιαστεί. 

Το ίδιο πλοίο, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος- Καβάλα, είχε παρουσιάσει το περασμένο Σάββατο βλάβη σε μία από τις μηχανές του εκτελώντας αντίστροφο δρομολόγιο προς Λαύριο. 

Αντιδράσεις 

«Ζητάω την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, την πίεση του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη και του Έπαρχου, Άγγελου Βλάττα-Λαμπρινού και την ρητή δήλωση τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κο Πλακιωτάκη αλλά και προς κάθε άλλον υπεύθυνο για την κατάσταση που βιώνει 2 μήνες τώρα το νησί μας, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της Λήμνου, δεν ανέχονται πλέον τον εξευτελισμό τους και την άδικη ταλαιπωρία των επισκεπτών-τουριστών που κατά χιλιάδες διάλεξαν και φέτος να έρθουν για λίγες μέρες ξεκούρασης, που έχουν όμως μετατραπεί σε ΓΟΛΓΟΘΑ!!!», τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγδαληνή Τούφου. 

Πρόσκληση σε ανοιχτή σύσκεψη φορέων, εργατικών σωματείων και συλλόγων καθώς και κατοίκων απευθύνουν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα σοβαρότατα προβλήματα που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού. 

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την σελίδα limnosfm100.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News