Αιγαίο: Οι ναυτεργάτες ζητούν νέα απεργία πλοίων για την 16η Ιουνίου

πλοίο

Λέτε να έχει και συνέχεια η απεργία των πλοίων; Και μάλιστα σε μία περίοδο που όλοι στα νησιά περιμένουν το πρώτο ουσιαστικό κύμα εκδρομέων καθότι μιλάμε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος; Το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για τα νέα εργατικά δικαιώματα είναι στο τραπέζι και ξεκινάει η μάχη στη Βουλή... Τι λένε όμως οι ναυτεργάτες; Δεν είναι άλλωστε εύκολοι αντίπαλοι. Αν και οι δύο δράσεις που έγιναν (3 και 10 Ιουνίου) είχαν τον χαρακτήρα της παράνομης, αυτοί βρέθηκαν στο καταπέλτη των πλοίων και εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους.. Τώρα; Και με το σκεπτικό ότι ζητούν απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου....  Συνολικά 14 σωματεία ζητούν νέα 24ωρη απεργία και αναμένεται να συνεδριάσουν τα Συμβούλιά τους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν:

Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, για τη μαζική – μαχητική συμμετοχή τους στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη, στέλνοντας δυναμική – ταξική απάντηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο κυβέρνησης – εργοδοσίας, για να μην γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.

Για άλλη μια φορά οι ναυτεργάτες με ασπίδα τους την αλληλεγγύη εργαζομένων, συνδικάτων, ακύρωσαν στην πράξη την ωμή προκλητική παρέμβαση των εφοπλιστών και την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, να κρίνει παράνομη την συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία.

Στους καταπέλτες των πλοίων οι ναυτεργάτες με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν τα δικαιώματα τους, στους καταπέλτες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και δεν θα υποκύπτουν στις τρομοκρατικές – εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για να μην εργάζονται ούτε οι επόμενες γενιές σε συνθήκες γαλέρας.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συνεχίσουμε τον αγώνα με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο τερατούργημα, να μην καταργηθεί το 8ωρο, το δικαίωμα οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, να αγωνίζονται για τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων άμεσα να συνεδριάσουν με αποφάσεις για κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη και σε συντονισμό της δράσης με συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

●Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν

● Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ε.Ν

● Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν

● Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

● Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν

● Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν

● Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν

● Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν

● Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν

● Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν

● Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών Ε.Ν

● Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S - Π/Κ - Ο/Γ

● Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών

●Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News