Αιγαίο - ΠΝΟ: Η πρόταση μηδενικής αύξησης φέρνει κινητοποιήσεις;

Ακτοπλοϊα

Υπάρχει περίπτωση να έχουμε κινητοποιήσεις στο χώρο της ακτοπλοίας; Οταν μιλάνε οι αριθμοί δε, τότε το πρόβλημα γίνεται μεγάλο. Γιατί δεν μπορείς να καταθέτεις πρόταση για σύμβαση εργασίας με μηδενική αύξηση; εεε δεν είναι πρόκληση; 

Οπότε; άκαρπη απέβη η χθέσινη συνάντηση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τους ακτοπλόους, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η πρόταση των ακτοπλόων ήταν μηδενική αύξηση για το 2020, μηδενική αύξηση για τους πρώτους 10 μήνες του 2021, 1% από 1/11/2021 έως το τέλος του Ιούνη του 2022 και επιπλέον 1% για το υπόλοιπο του έτους 2022. Η πρόταση απορρίφθηκε από τη διοίκηση της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων (ΣΕΕΝ-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση έως το τέλος της εβδομάδας. Η προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ των δύο πλευρών είχε υπογραφεί το 2019 και προέβλεπε αυξήσεις 2% στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η ΠΝΟ, που είχε πραγματοποιήσει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης, προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων της, δίνοντας, όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «μία τελευταία ευκαιρία στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση να αλλάξουν την στείρα και αρνητική συμπεριφορά και στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική στην πλευρά τους».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News