Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΑιγαίο - ΠΝΟ: Προσωρινή αναστολή, τα πλοία ταξιδεύουν κανονικά αύριο το πρωί

Αιγαίο – ΠΝΟ: Προσωρινή αναστολή, τα πλοία ταξιδεύουν κανονικά αύριο το πρωί

|

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) επιβεβαίωσε αυτό που είχε αναφέρει νωρίτερα η ΠΕΝΕΝ – Γιατί μιλάει για “προσωρινή αναστολή” – Κανονικά τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο (12/11) τα πλοία στο .. Αιγαίο 

Το είπαμε και νωρίτερα με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ… Δεν έχουμε συνέχεια της απεργίας όσον αφορά τα πλοία, τα οποία κανονικά το πρωί της Παρασκευής θα αφήσουν τα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας (αλλά και Λαυρίου) με στόχο το Νότιο Αιγαίο… Μετά τις έξι το πρωί, τα πλοία λύνουν κάβους 

Κι έρχεται τώρα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) να μας ενημερώσει ότι αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή της απεργιακής της κινητοποίησης, δίνοντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «μία τελευταία ευκαιρία στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση να αλλάξουν την στείρα και αρνητική συμπεριφορά και στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική στην πλευρά τους».

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η απεργία αυτή αποφασίστηκε και προκηρύχθηκε ως προειδοποίηση στην εργοδοτική πλευρά και στην κυβέρνηση, ώστε να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ναυτικοί».

Κάνει λόγο επίσης για «τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας από την εργοδοτική πλευρά» η οποία, όπως αναφέρει, «όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση, αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών σημειώνει επίσης ότι «το αίτημα της απεργίας δεν ήταν μόνο η ανανέωση και η υπογραφή των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και η άμεση επίλυση σειράς προβλημάτων από την ίδια την κυβέρνηση, πράγμα για το οποίο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση».

Επισημαίνει εξάλλου, ότι ήδη η εργοδοτική πλευρά, μετά την παναυτική συμμετοχή στην απεργία και την ακινητοποίηση όλων των πλοίων, απέστειλε σήμερα νέα πρόσκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ.

Η Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αναφέρει: 

“Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα, προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από  την  εν  εξελίξει  48ωρη απεργιακή της κινητοποίηση  και  να καθορίσει την περαιτέρω στάση της ,   αποφάσισε τα  ακόλουθα:

Όπως  ήδη  έχει  αναφερθεί   και ανακοινωθεί με τα  προηγούμενα Δελτία  Τύπου  και  Ανακοινώσεις μας, η απεργία  αυτή αποφασίστηκε και  προκηρύχθηκε ως προειδοποίηση στην εργοδοτική πλευρά και στην Κυβέρνηση, ώστε να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ναυτικοί. Ειδικότερα, ως  απάντηση στην  εργοδοτική πλευρά, η οποία ακολουθώντας τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ναυτικοί μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Δηλώνουμε εμφατικά για άλλη μια φορά στην   Κυβέρνηση  και  στα  αρμόδια  Υπουργεία  ότι  η  Ναυτιλία μας  δεν  εξαρτάται  μόνον  από  τους  εφοπλιστές  και  τους  πλοιοκτήτες αλλά ότι στηρίζεται και στις  πλάτες των   Ελλήνων Ναυτεργατών πράγμα όμως  που  φαίνεται  ότι  λησμονούν  με  την συνεχή πριμοδότηση της εργοδοτικής  πλευράς   και  την ψήφιση  σειράς  αντεργατικών  νόμων, των οποίων ζητούμε την άμεση κατάργηση.  

Υπενθυμίζουμε και τονίζουμε στον κ. Υπουργό Ναυτιλίας για μια ακόμα φορά ότι αίτημα της απεργίας μας δεν ήταν μόνο η ανανέωση και η υπογραφή των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και η άμεση επίλυση σειράς προβλημάτων από την ίδια την Κυβέρνηση, πράγμα για το οποίο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Ήδη η εργοδοτική  πλευρά, μετά  την  παναυτική συμμετοχή  στην  απεργία  μας  και  την ακινητοποίηση όλων   των  πλοίων, μας  απέστειλε  σήμερα νέα πρόσκληση  για  την  επανάληψη  των  διαπραγματεύσεων για την  ανανέωση των ΣΣΕ

Κατόπιν αυτού η   Διοίκηση  της Ομοσπονδίας μας, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά θετικό πνεύμα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ τη προσωρινή αναστολή της κλιμάκωσης της απεργιακής μας κινητοποίησης, η οποία λήγει κανονικά αύριο το πρωί, 12-11-2021 και ώρα 06:00 π.μ., δίνοντας  έτσι  μία  τελευταία ευκαιρία  στην εργοδοσία και στην Κυβέρνηση να  αλλάξουν την στείρα  και  αρνητική  συμπεριφορά  και   στάση  τους και  να πρυτανεύσει η λογική  στην πλευρά τους.

Παράλληλα, εφιστά  την  προσοχή  στην  Κυβέρνηση  και  ιδιαιτέρα στους  αρμόδιους Υπουργούς  να  λάβουν  σοβαρά υπόψη τους ότι   ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ  ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΔΑΦΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.  ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

Προειδοποιούμε και αναμένουμε της  εξέλιξη των  διαπραγματεύσεων και την στάση της Κυβέρνησης ούτως ώστε εντός των επομένων ημερών, εάν δεν έχουμε σαφείς και συγκεκριμένες λύσεις, να καθορίσουμε την περαιτέρω συνδικαλιστική  μας δράση.

Από τους ιδίους τους κυβερνώντες και την εργοδοτική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη και η διάρκεια των κινητοποιήσεών μας.

Τα προβλήματα είναι κατεπείγοντα και ζητούν άμεσες προσεγγίσεις και ουσιαστικές λύσεις.

Καλούμε τους  Ναυτεργάτες, όπου  και αν ευρίσκονται,  εν ενεργεία  και συνταξιούχους, να  παραμείνουν συσπειρωμένοι  και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα  της  Ομοσπονδίας μας για νέους αγώνες και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...