Αιγαίο: "Πράσινο φως" για το Olympus στη γραμμή Ρέθυμνο - Πειραιάς μέσω Μήλου, Σαντορίνης

Πήρε το “πράσινο φως” από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ)  η δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ Olympus (πρώην Elli Τ) της SEA SPEED FERRIES στη γραμμή Πειραιά - Μήλος - Σαντορίνη - Ρέθυμνο και επιστροφή... Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Μαϊου, μάλιστα, παραβρέθηκε ο Δημάρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης , ο οποίος έβαλε το χεράκι του για την δρομολόγηση του πλοίου και ουσιαστικά προσφέρει μία ακόμη επιλογή για τους κατοίκους των Δυτικών Κυκλάδων προς τον Πειραιά αλλά και την αγαπημένη Κρήτη, ενώ δεν αποκλείται να δούμε το πλοίο και το χειμώνα... 

Με τη δρομολόγηση του πλοίου δικαιώνονται οι προσπάθειες ουκ ολίγων που δούλεψαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η δρομολόγηση .

Το “Olympus” θα ξεκινήσει τα δρομολόγια στις 7 Ιουνίου και θα εκτελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα, με αναχώρηση από Πειραιά 21.00 και από Ρέθυμνο την ίδια ώρα.  Θα φτάνει στις 03.00 στη Μήλο, στις 05.45 στην Σαντορίνη και στις 09.30 στο Ρέθυμνο.

Η αναχώρηση από το Ρέθυμνο θα γίνεται στις 18.30, θα φτάνει Σαντορίνη στις 21.30, Μήλο στις 01.00 και Πειραιά στις 06.00 το πρωί.

Το πλοίο έχει χωρητικότητα 1200 ατόμων (300 σε καμπίνες). Εχει μήκος 143 μέτρα και υπηρεσιακή ταχύτητα 21 μίλια.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα rethemnos.gr

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News