Αιγαίο: Το "Πρέβελης" έχασε την αριστερή άγκυρα στην Κάσο

Πρέβελης στην Ανάφη

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής είναι έτοιμο να μπει στο λιμάνι του Ηρακλείου προερχόμενο από την Σητεία… Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι κανονικά το πλοίο θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου στις Κυκλάδες και να ετοιμάζεται για την επιστροφή στον Πειραιά..

Τι έγινε και καθυστέρησε; Η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, βάζει τα πράγματα στη θέση τους..  Απώλεια αριστερής άγκυρας χθες το απόγευμα στην Κάσο… «Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, η Λιμενική Αρχή Κάσου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθ. 06, ότι κατά την διαδικασία ανάσυρσης αγκυρών κατά τον απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα, υπήρξε απώλεια της αριστερής άγκυρας κι ότι συνεχίζει τον πλου του για ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμένα «ΠΗΓΑΔΙΩΝ» ν. Καρπάθου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ επί του πλοίου επέβαιναν 65 άτομα πλήρωμα, 54 επιβάτες, 15 Ε.Ι.Χ οχήματα, 29 Φ/Γ και 4 δίκυκλα.

Το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα «ΠΗΓΑΔΙΩΝ» ν. Καρπάθου, ενώ από το Λιμεναρχείο Καρπάθου αρχικά του απαγορεύτηκε ο απόπλους και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, του επετράπη ο απόπλους».

Οσο για το δρομολόγιο από το Ηράκλειο της Κρήτης και μετά; Η ανακοίνωση από την ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ σημειώνει ότι το πλοίο έφυγε από την Κάρπαθο το βράδυ του Σαββάτου (22:45) για Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο και το πρωί της Κυριακής (06:00) πήρε το δρόμο της επιστροφής… 

Αναμένεται να αναχωρήσει στις 9 το βράδυ από το Ηράκλειο και επόμενοι σταθμοί: 22/03/2021 ΑΝΑΦΗ (ΑΦ.01:10 – ΑΝ.01:20) – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΑΦ.02:50 – ΑΝ.03:45) – ΜΗΛΟΣ (ΑΦ.07:30 – ΑΝ.07:45) και άφιξη στον ΠΕΙΡΑΙΑ στις 12:45

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με τα κατά τόπους Κεντρικά, Λιμενικά ή συνεργαζόμενα πρακτορεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News