Αιγαίο: Προβλήματα για "Aqua Blue" και "Αρτεμις" σε προσεγγίσεις λιμανιών

Με τις καιρικές συνθήκες το τελευταίο 24ωρο να μην είναι και οι καλύτερες δυνατές, την ένταση του ανέμου να αγγίζει και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα (κυρίως από βόρεια κατεύθυνση) και με τα λιμάνια μας να μην είναι και τα πλέον ασφαλή, ε προβληματα δημιουργούνται... 

Το βράδυ της Τρίτης, το "Αρτεμις" δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Νάξου (προερχόμενο από τη Σέριφο) κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς από τη Πάρο που περίμεναν στο λιμάνι του νησιού έχοντας ολοκληρώσει την θεραπεία τους στο νοσοκομείο του νησιού, να μετακινηθούν την επόμενη ημέρα στη Πάρο... Η προσέγγιση του Αρτεμις ήταν έκτακτη και στα πλαίσια της κάλυψης του κενού που άφησε το Blue Star Delos λόγω των αλλαγών στο δρομολόγιο του..

Τι αναφέρει η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά; "  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, βραδινές ώρες χθες (σ.σ. Τρίτη), από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, προερχόμενο από λιμένες Μήλου-Κίμωλου-Σίφνου-Σερίφου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένες Πάρου και Σύρου. Στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν δεκαεννέα (19) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα  προς επιβίβαση".

Και χθες είχαμε μίνι περιπέτεια για το Aqua Blue για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες..  Οπως ενημερωθήκαμε από την ιστοσελίδα kavalanews.gr η βλάβη στο πλοίο σημειώθηκε λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο για Λαύριο και παρέμεινε ακυβέρνητο για αρκετή ώρα καθότι σταμάτησαν οι μηχανές του. Γύρω στις 10 το βράδυ (περίπου πέντε ώρες μετά το συμβάν) κατάφερε να επιστρέψει στο λιμάνι της Μύρινας και να ...δέσει. Τα ξημερώματα σήμερα (Πέμπτη 25 Μαρτίου) ανεχώρησε για το Λαύριο και λίγο μετά τις 10 το πρωί βρίσκεται στο στενό του Κάβο Ντόρο.

Να σημειωθεί ότι ανάλογο συμβάν είχε συμβεί και πριν μερικές ημέρες έξω και πάλι από το Λαύριο...

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News