Αιγαίο: Σύλληψη πλοιάρχου για υπεράριθμους επιβάτες στη διάρκεια δρομολογίου

Ακτοπλοϊα

Δεν είναι και η πιο ευχάριστη είδηση. Να διαβάζεις ότι συνελήφθη πλοίαρχος πλοίου. Ομως, έχει ο ίδιος όλη την ευθύνη; Αυτός είναι που εκδίδει τα εισιτήρια; Προφανώς κι όχι... Οπως κι εάν έχει χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, συνελήφθη ο πλοίαρχος του Power Jet γιατί όταν έγινε η καταμέτρηση επιβατών με την ολοκληρωση του δρομολογίου Σαντορίνη - Ηράκλειο βρέθηκε ότι στο πλοίο υπήρχαν υπεράριθμοι επιβάτες... 

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμενάρχειο Πειραιά 

"Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''POWER JET'' σημαίας Κύπρου, στο λιμένα Ηρακλείου, διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών στο πλοίο το οποίο προερχόταν από τον λιμένα ν. Θήρας, διαπιστώθηκε ότι έφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά καταμετρήθηκαν 1210 επιβάτες αντί του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 1202, επί του προβλεπόμενου μέγιστου αρχικού αριθμού επιβατών, ενώ η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 962 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News