Αιγαίο : Τι θέλει το SuperRunner στις Σποράδες;

SuperRunner

Αυτή τη γραμμή ποιος θα την πάρει... Αναφερόμαστε στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σποράδες που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βγει το αποτέλεσμα της προκήρυξης και ήδη έχουμε τις πρώτες πληροφορίες. Σύμφωνα με την σελίδα arxipelagos.gr  "Το ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ Superrunner, - ως γνωστό από τις 29 Απριλίου έχει περάσει στα χέρια της SeaJets από την Golden Star Ferries μοιάζει ως το μεγάλο φαβορί κι αυτό γιατί η βασική προϋπόθεση είναι τα ... 100 μέτρα ως μήκος του πλοίου.

Το SuperRunner μαζί με τα ταχύπλοα Superspeed και Supercat, καθώς και το επιβατικό Superferry II  - αναμένεται να παραδοθεί από τον ερχόμενο Οκτώβριο - είναι στα χέρια της εταιρείας του Μάριου Ηλιοπουλου και σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας πιθανόν να δρομολογηθεί στην επιδοτούμενη γραμμή Θεσσαλονίκης – Σποράδων, εφόσον η Seajets κερδίσει στο διαγωνισμό (σ.σ. έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει και το Terra Jet ως αντικαταστάτη) που έχει ήδη προκηρύξει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αφορά ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ σκάφος.

Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας, η πρόθεση της εταιρείας είναι να συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Β. Σποράδων και το Βόλο τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς και με το Μαντούδι της Εύβοιας μία φορά την εβδομάδα. Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ενδέχεται το Superrunner να αποκτήσει σύντομα νέο όνομα, το οποίο θα ταιριάζει στις ονοματοδοσίες της Seajets.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι από την Παρασκευή 17 Ιουνίου σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων της εταιρείας, το καταμαράν ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ Caldera Vista φαίνεται να δρομολογείται στη γραμμή Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος ( και Μαντούδι Εύβοιας ορισμένες ημέρες την εβδομάδα)".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News