Αίτημα Επάρχου Θήρας για ακτοπλοϊκή σύνδεση Θήρας - Κρήτης και η Νάξος κερδισμένη

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό… Απλώς ελπίζουμε ότι ενδεχομένως να ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα. Αναφερόμαστε στην πρόσφατη επιστολή προς τον Υπουργό  Ναυτιλίας  και  Νησιωτικής Πολιτικής κο Κουρουμπλή Παναγιώτη και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Σαντορινιό Νεκτάριο (και βέβαια προς την ακτοπλοϊκή εταιρεία Sea Jet) που απέστειλε η έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου «Aqua Jewel» από Σαντορίνη προς Κρήτη. Ένα δρομολόγιο που εάν γίνει πραγματικότητα και δη άμεσα, θα δώσει τη δυνατότητα ακόμη και στη Νάξο να βγει κερδισμένη.

Πως; Μα μιλάμε για το δρομολόγιο που γίνεται κάθε Τρίτη με το πλοίο να ξεκινάει στις 7 το πρωί από τη Σύρο και στη συνέχεια να προσεγγίζει τα λιμάνια Πάρου, Νάξου, Φολεγάνδρου, Σικίνου, Ίου, Θηρασιάς, Σαντορίνης και Ανάφης. Μάλιστα το πλοίο με βάση τα σημερινά δεδομένα φτάνει στην Ανάφη στις 6.30 το απόγευμα και αναχωρεί στις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας κάνοντας το ανάποδο δρομολόγιο ώστε στις 6.30 να είναι και πάλι Σύρο. Κάτι που σημαίνει ότι έχει περίπου 10 ώρες να μετακινηθεί από την Ανάφη προς τη Κρήτη και να επιστρέψει πριν πάρει το δρόμο για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ας δούμε τι αναφέρει στην επιστολή της η κα Λειβαδάρου…

Kύριε υπουργέ,

Όπως όλοι καλά γνωρίζουμε και έχει ειπωθεί επανειλημμένα, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών των Κυκλάδων, είναι  η ακτοπλοϊκή σύνδεση ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο. Ένα ουσιαστικό πρόβλημα για  τους κάτοικους της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας την χειμερινή περίοδο που βασίζεται η διαβίωση, η ασφάλεια, ο ανεφοδιασμός, η υγειονομική τους περίθαλψη αλλά και η οικονομική, επαγγελματική και επιχειρηματική τους δραστηριότητα είναι κυρίως η ακτοπλοΐα.

Πληροφορηθήκαμε ότι συζητείται στη δρομολόγηση του «AQUA JEWEL» της εταιρείας SeaJets εκτός των προορισμών για τους οποίους δρομολογείται, να συμπεριληφθεί και το δρομολόγιο Σαντορίνη –  Ηράκλειο Κρήτης – Σαντορίνη, κάθε Τρίτη. Θεωρούμε, ότι είναι ιδανική ευκαιρία να δοθεί από τους αρμόδιους η έγκριση της δρομολόγησης αυτής, προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών μας. Η δρομολόγηση κάποιου πλοίου στην γραμμή Κρήτη – Σαντορίνη κατά την Χειμερινή περίοδο είναι για μας απαραίτητη για το λόγο ότι την συγκεκριμένη περίοδο παρατηρείται τεράστιο πρόβλημα για τους γονείς και τους φοιτητές που σπουδάζουν εκεί.

Η Κρήτη για τους μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας  θεωρείται η πρώτη επιλογή για σπουδές  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όμως, ο μόνος τρόπος της μετακίνησής τους το χειμώνα είναι μέσω Αθήνας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν λόγο της   δύσκολης  οικονομικής κατάστασης για όλους μας.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει σε τέτοια θέματα, είμαι βέβαιη ότι θα δείτε με ενδιαφέρον την πρότασή μας, προκειμένου ένα τόσο ουσιώδες για μας πρόβλημα να βρει επιτέλους λύση. Με την πεποίθηση ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις ενέργειές  σας.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα nautilia.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News