Ακτοπλοία: Ανεβαίνουν οι τόνοι: Ο ένας απειλεί με απολύσεις και ο άλλος με ... προσλήψεις

Από την οριστική λύση που διαβάσαμε χθες όσον αφορά τα … «χρυσά» δρομολόγια προς Κυκλάδες στο σήμερα που η κατάσταση είναι οριακή και με την οικογένεια Στεφάνου να είναι μία ανάσα από την αποχώρηση εκ της Ακτοπλοίας… Αλλά και υπάρχει η παρέμβαση του Μάριου  Ηλιόπουλου εκ της SeaJets που ρίχνει με τον τρόπο του λάδι στη φωτιά…

Ας δούμε πρώτα τι έγινε χθες… Σε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας με παρόντα αυτή τη φορά τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και εκπροσώπων των ναυτιλιακών εταιρειών, συμφωνήθηκε η Golden Star Feries να πάρει τα δρομολόγια για τα δύο συμβατικά πλοία στη γραμμή Ραφήνα- Ηράκλειο. Και η τροποποίηση; Η Golden Star Ferries ζητούσε να φτάνει το ένα της συμβατικό πλοίο στη Σαντορίνη στις 11:00 και να αποπλέει για Ραφήνα στις 11:15. Συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές να γίνει δεκτό το αίτημα με αλλαγή της ώρας κατά ένα τέταρτο. Δηλαδή να φτάνει στις 11:15 και να φεύγει για τη Ραφήνα στις 11:30.

Και σήμερα; Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Στεφάνου, ο ένας εκ των δυο αδελφών που έχουν τον έλεγχο της Golden Star Ferries ανέφερε ότι «αν δεν υπογράψει και σήμερα ο κ. Κουρουμπλής θα υπάρξει τεράστια κατακραυγή όλων των ναυτεργατών, διότι αυτή η κίνηση και η καθυστέρηση οδηγεί σε καταστροφή την εταιρεία μας». Και μάλιστα, στην ιστοσελίδα EnAndro.gr υπάρχει η επιβεβαίωση και από τον έτερο αδελφό Δημήτρη ότι «εξετάζουν την αποχώρηση τους από την ακτοπλοΐα».

Και εκεί που είχαμε αυτό, έρχεται και η πρόταση από τον Μάριο Ηλιόπουλο, τον ιδιοκτήτη της SeaJets που ανέφερε στην ίδια ιστοσελίδα ότι «όποιον από τους 300 εργαζόμενους απολύσει ο κ. Στεφάνου τον προσλαμβάνει αυτός!!!»

Και πλέον όλοι περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News