Ακτοπλοϊα: Εντολή για εκκένωση δόθηκε όσον αφορά το "Ελ. Βενιζέλος"

Κλίση 7 μοιρών λόγω μετακίνησης υδάτων από την πυρόσβεση, πήρε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς στο γκαράζ του, ενώ σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ δόθηκε εντολή για εκκένωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετακίνηση των υδάτων προήλθε από κάποιο ξεφόρτωμα οχημάτων στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες απάντλησης και αδειάσματος των υδάτων προκειμένου το πλοίο να επανέλθει σε ευθυγράμμιση. Στο σημείο υπάρχουν ρυμουλκά προκειμένου να συνεισφέρουν βοήθεια.

Η φωτιά στο πλοίο έχει περιοριστεί αρκετά, ενώ ο καπνός είναι αισθητά λιγότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ.Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Αντικατάσταση 

Και όπως είναι λογικό, σε τροποποιήσεις των δρομολογίων της προχωρά η ΑΝΕΚ LINES για την γραμμή Σούδα – Πειραιάς, λόγω της πυρκαγιάς στο πλοίο “Ελ. Βενιζέλος” μέχρι να σβήσει αρχικά η φωτιά και μετα να αποκατασταθούν οι ζημιές στο πλοίο

Από Πειραιά για Χανιά αναχωρούν

Παρασκευή 31/08, στις 10:00 το πρωί το Blue Galaxy και στις 23:59 το Paros Jet με άφιξη στα Χανιά στις 5 το πρωί

Το Σάββατο 01/09 στις 10:00 το πρωί το Blue Galaxy και στις 23:59 το Paros Jet με άφιξη στα Χανιά στις 5 το πρωί.

Την Κυριακή 02/09 στις 10:00 το πρωί το Blue Galaxy και στις 23:59 το Paros Jet με άφιξη στα Χανιά στις 5 το πρωί.

Από τα Χανιά για τον Πειραιά, αναχωρούν:

Παρασκευή 31/08 στις 12 το μεσημέρι το Paros Jet με ώρα άφιξης στις 5 το απόγευμα στον Πειραιά και στις 22:00 το Blue Galaxy.

Το Σάββατο 01/09 στις 12 το μεσημέρι το Paros Jet με ώρα άφιξης στις 5 το απόγευμα στον Πειραιά και στις 22:00 το Blue Galaxy.

Την Κυριακή 02/09 στις 12 το μεσημέρι το Paros Jet με ώρα άφιξης στις 5 το απόγευμα στον Πειραιά και στις 22:00 το Blue Galaxy.

Για την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Στη γραμμή των Χανίων θα δρομολογηθεί το χρονικό διάστημα 4/9-17/9, το BLUE STAR 2, αντικαθιστώντας τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και το BLUE GALAXY στη γραμμή. Να πούμε πως το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά απο το λιμάνι του Πειραιά στις 15:00 το μεσημέρι, με άφιξη στο λιμάνι της Σούδας στις 21:30 το βράδυ ενώ η αναχώρηση του από την Σούδα θα γίνεται στις 23:30 το βράδυ, με άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:00 το πρωί.

Η αλλαγή αυτή θα κρατήσει μέχρι να λήξει η ναύλωση του ΕΛΥΡΟΣ και να επαναδρομολογηθεί το πλοίο στη γραμμή. Τέλος να πούμε πως το BLUE GALAXY, το παραπάνω χρονικό διάστημα, θα πάρει τη θέση του BLUE STAR 2, στη γραμμή των Δωδεκανήσων.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα της "Καθημερινής" και απο την ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net