Ακτοπλοία: Τρίτη και 13, "Νήσος Ρόδος" και "Αδαμάντιος Κοραής" σε μικροατυχήματα

Τρίτη και 13… Και όσοι πιστεύουν στις προλήψεις, εύκολα μπορούν να δώσουν απάντηση σε δύο μικρά ατυχήματα που σημειώθηκαν χθες σε πλοία που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις Κυκλάδες…  Το πρώτο είχε να κάνει με το «Νήσος Ρόδος», το οποίο κατά τη διάρκεια πρόσδεσης στον Πειραιά – χθες το μεσημέρι -  βρήκε λίγο … προβλήτα με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκδορές και ξύσιμο χρώματος, ενώ μετά από ενημέρωση από τον νηογνώμονα το πλοίο αναχώρησε κανονικά..

Και το δεύτερο με το «Αδαμάντιος Κοραής», το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στο λιμάνι της Σερίφου. Υπήρξε ταλαιπωρία των επιβατών έως να λυθεί το πρόβλημα αλλά και αγωνία από μερίδα επιβατών που είχαν μπει από τη Μήλο καθότι έχασαν το αεροπλάνο (λόγω καιρού) και ίσως να έμειναν Σέριφο εάν το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο, όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα kaipoutheos.gr (ευχαριστούμε για τη φωτογραφία) 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά…

«Νήσος Ρόδος»:  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 11520, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου (Πύλη Ε3) του κεντρικού λιμένα Πειραιά, το δεξί πρυμναίο τμήμα του ήρθε ομαλά σε επαφή με προβλήτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκδορές – απόξεση χρώματος.

Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι τετρακόσιοι είκοσι οχτώ (428) επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, καθώς επίσης και τα εκατόν είκοσι επτά (127) Ι.Χ., τα ογδόντα έξι (86) Φ/Γ, το ένα (01) λεωφορείο και τα δεκατρία (13) Δ/Κ.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ», ο οποίος στη συνέχεια του επετράπη, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 «Αδαμάντιος Κοραής»: « Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σερίφου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 118000, ότι κατέπλευσε καθυστερημένα στο λιμένα με τη χρήση μίας μηχανής, λόγω σβέσης της αριστερής κύριας μηχανής που πιθανότατα προήλθε από βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα για Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Κίμωλο – Μήλο – Σίφνο – Σέριφο – Κύθνο – Πειραιά, επέβαιναν εκατόν εβδομήντα οχτώ (178) επιβάτες, σαράντα δύο (42) Ι.Χ., δώδεκα (12) Φ/Γ και έντεκα (11) Δ/Κ, ενώ στο λιμένα Σερίφου ανέμεναν προς επιβίβαση τριάντα ένας (31) επιβάτες, εννέα (09) Ι.Χ., ένα (01) Φ/Γ και ένα (01) Δ/Κ Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», ο οποίος στη συνέχεια του επετράπη για λιμένα Πειραιά, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.