Αμοργός: Εντοπίστηκε ακυβέρνητο σκάφος έξω από τα Κατάπολα

Κατάπολα - Αμοργός

Που πας καραβάκι με τέτοιο καιρό; Με 7αρι γεμάτο χθες το απόγευμα σκάφος με εννέα επιβαίνοντες βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω μηχανικής βλάβης έξω από τα Κατάπολα. Αμεση ήταν η ενεργοποίηση του μηχανισμού προστασίας με ιδιωτικό σκάφος ("Καπετάν Νικήτας" που εντόπισε το ακυβέρνητο σκάφος και το ρυμούκλησε με επιτυχια στα Κατάπολα... Οι επιβαίνοντες με βάση την ενημέρωση είναι όλοι καλά στην υγεία τους... Ενώ όπως είναι αναμενόμενο σ αυτές περιπτώσεις, έχουμε απαγόρευση απόπλου έως την αποκατάσταση της βλάβης... 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, αναφέρει: 

"Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αμοργού για ακυβερνησία σκάφους, αγνώστων λοιπών στοιχείων, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του Όρμου Καταπόλων Αμοργού και σε απόσταση 1 ν.μ. περίπου, με εννέα (09) επιβαίνοντες.

Άμεσα για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε το Ε/Π-Α/Κ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΗΤΑΣ" Σ.Ν. 161, όπου εντόπισε το ανωτέρω ακυβέρνητο σκάφος, ονόματι "ΝΑΝΟΟ" Ν.Π. 12136 και ξεκίνησε η διαδικασία ρυμούλκησης του. Το "ΝΑΝΟΟ" προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Καταπόλων Αμοργού, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δεν χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αμοργού του Λιμεναρχείου Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News