Ανδρος: Το αίτημα του νησιού για ένα τουλάχιστον δρομολόγιο την ημέρα από Ραφήνα

Κάθε μέρα και κάτι νέο στο χώρο της ακτοπλοϊας... Οι πληροφορίες στη γραμμή τςη Ραφήνας - Ανδρου - Τήνου - Μυκόνου δεν είνα και οι καλύτερες... Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα enandro.gr, το "Superferry II" αποσύρθηκε στον Πειραιά και ετοιμάζεται για αναστολή συμβάσεων του πληρώματος! ενώ έχει θέσει και σε αναστολή συμβάσεων και υπαλλήλους των γραφείων της (!!) Από τη πλευρά της η Fast Ferries δρομολογει το "Θεολόγος" πλέον τρεις φορές την εβδομάδα στη γραμμή.. 

Αυτό ώθησε τον Δήμαρχο Ανδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, να στείλει επιστολή στους αρμόδιους (από τον Πρωθυπουργό, έως τον Υπουργό Ναυτιλίας και τους βουλευτές) θέτοντας το πρόβλημα που δημιουργείται για την Ανδρο που δεν έχει άλλη επαφή με την ηπειρωτική Ελλάδα...  Και τι ζητάει; Το αυτονότητο. Να μείνει έστω ένα πλοίο καθημερινά στη γραμμή.. Μπορεί; Θα δούμε 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: 

      Τις τελευταίες ημέρες η ακτοπλοϊκή σύνδεση της  Άνδρου με την Ραφήνα βρίσκεται σε δραματικό σημείο. Συγκεκριμένα δεν εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από και προς την Ραφήνα. Την τελευταία φορά που θα μπορούσε κάποιος να ταξιδέψει από Άνδρο για Ραφήνα ήταν χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου ενώ το επόμενο δρομολόγιο από Ραφήνα είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020. Μετά δηλαδή από 4 ημέρες! Να σημειωθεί ότι η Άνδρος δεν συνδέεται με τον Πειραιά, αλλά μόνο με την Ραφήνα.

Είναι αυτονόητο τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους του νησιού μας. Τι σημαίνει για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, για την μεταφορά φαρμάκων, ευπαθών προϊόντων και ασθενών. Έκτακτων περιστατικών αλλά και μακροχρόνια ασθενών.

Αναγνωρίζουμε τις έκτακτες και ειδικές συνθήκες που βιώνει η Πατρίδα μας,  με την σοβαρότατη Πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον Πλανήτη.

Αναγνωρίζουμε τις άμεσες και  ουσιαστικές αποφάσεις  και ενέργειες της Κυβέρνησης οι οποίες οδήγησαν την Χώρα μας να είναι παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, καθώς και την στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου πέρα από ιδεολογίες, απόψεις και κόμματα.

Αναγνωρίζουμε τέλος και τα οικονομικά θέματα που ανακύπτουν για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεδομένης της ελάχιστης επιβατικής κίνησης.

Ζητάμε όμως και από εσάς να αναγνωρίσετε το  δικαίωμα των Ανδριωτών,  εν μέσω της σοβαρότατης Πανδημίας που αντιμετωπίζουμε,  να συνεχίσουν να ζουν  με αξιοπρέπεια συνδεδεμένοι με την υπόλοιπη χώρα.

Αξιότιμοι κύριοι-ια

Ζητάμε τουλάχιστον ένα δρομολόγιο από και προς Ραφήνα Καθημερινά. Είναι το ελάχιστο που δικαιούνται οι Ανδριώτες.

Γνωρίζουμε την ευαισθησία της Κυβέρνησης και εν γένει του Πολιτικού κόσμου της Χώρας μας για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των νησιών και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα ενεργήσετε άμεσα ώστε να λυθεί το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Άνδρου με την καθημερινή σύνδεση από και προς Ραφήνα.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία. 

Προς:

  1. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής   Πολιτικής, Υπόψη:  κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη
  2. Υπουργό Επικρατείας, Υπόψη: κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη
  3. Υπουργό Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπόψη: κ. Ιωάννη Βρούτση (ως Βουλευτή ν. Κυκλάδων), 
  4. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Υπόψη: κ. Γ. Χατζημάρκο
  5. Βουλευτές ν. Κυκλάδων,

κ.κ. Μονογυιού Αικατερίνη, Φόρτωμα Φίλιππο, Συρμαλένιο  Νικόλαο

Κοιν:  -

 Γραφείο Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Υπόψη : Αξιότιμου Κυριάκου    Μητσοτάκη

-Γραφείο Προέδρου του Σύριζα, Υπόψη : κ. Αλέξη Τσίπρα

-Γραφείο Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Υπόψη : κα.Φώφη Γεννηματά

-Γραφείο Προέδρου Ελληνική Λύση, Υπόψη : κ. Κυριάκου Βελόπουλου

-Γραφείο Προέδρου  Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Υπόψη : κ. Δημήτρη Κουτσούμπα

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα enandro.gr / φωτογραφία: ellinikiaktoploia.net