Ανδρος: Το andros Jet προσάραξε στα αβαθή στο λιμάνι του Γαυρίου (video)

Στα αμμώδη αβαθή στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, προσάραξε λίγο πριν τις 11 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό «Andros Jet». Το ταχύπλοο εκτελούσε το καθημερινό του ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο και αναμένονταν να αποχωρήσει από την Ανδρο για Τήνο - Σύρο..  Στο καταμαράν επιβαίνουν 46 επιβάτες με 9 ΙΧ, ενώ στο σημείο αναμένεται αργά το μεσημέρι ρυμουλκό.

Οπως διαβάζουμε στην ιοτοσελίδα enandro.gr (απ όπου και το βίντεο αλλά και η φωτογραφία) το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν κόλλησε η άγκυρα και στη συνέχεια και το ταχύπλοο στη προσπάθεια που έκανε για να τη μαζέψει... Λίγο μετά τις το μεσημέρι και το πλοίο παραμένει στην Ανδρο... 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, στο σημείο όπου έχει προσαράξει το πλοίο, μεταβαίνουν δύο λάντζες και δύο πλωτά του Λιμενικού προκειμένου να αποβιβάσουν τους 46 επιβάτες από το πλοίο και να τους οδηγήσουν στο λιμάνι.

Το πλοίο που πριν αποκολληθεί αναμένεται να επιθεωρηθεί στα ύφαλα από δύτη για λόγους ασφαλείας, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ανδρος Τήνος Σύρος.