Ανδρος: Προσάραξε στα αβαθή το "Aqua Blue"

Απιστευτο... Το περιμέναμε πως και πως, αλλά με το ... καλησπέρα πρόβλημα... Στο πρώτο του ταξίδι χθες (Πέμπτη 01/08) το απόγευμα από Ραφήνα για Άνδρο - Τήνο - Μύκονο το "Aqua Blue" μπαίνοντας λίγο μετά τις 7 το απόγευμα για το ρεμέτζο στο λιμάνι του Γαυρίου προσάραξε στα αβαθή (!!!) Πως τα κατάφερε; Απορία....  Επί μισή ώρα προσπάθησε και στο τέλος με την βοήθεια κάβου, που έδεσε, κατάφερε και ξεκόλλησε μόνο του.

Όμως κατά την διαδικασία της αποκόλλησης βρήκε λίγο με την πρύμη και στον προβλήτα και προκλήθηκαν εκδορές. Το λιμεναρχείο Άνδρου απαγόρευσε τον απόπλου και κάλεσε δύτη να πέσει για να δει αν υπάρχουν ζημιές.  Το πλοίο μετέφερε 51 επιβάτες και περίπου 10 αυτοκίνητα για Τήνο - Μύκονο που τους πήρε το "Θεολόγος" που ερχόταν στη συνέχεια στο ίδιο δρομολόγιο.

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης; " Κατά τη διενέργεια χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Π.12393 στο λιμένα Γαυρίου, βραδινές ώρες χθες, αυτό προσέκρουσε στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης και άνω της ίσαλου γραμμής, ενώ σε μετέπειτα χειρισμούς του Πλοιάρχου το πλοίο προσάραξε σε αμμώδη αβαθή εντός της λιμενολεκάνης Γαυρίου.

Στη συνέχεια, με την αρωγή κάβου του πλοίου ο οποίος προσδέθηκε στην προβλήτα με συνδρομή του Α/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ Σ'' Σ.Α. 113Α΄, το ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης και κατέπλευσε στο λιμένα Γαυρίου.

Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, επέβαιναν πενήντα έξι (56) μέλη πληρώματος, ογδόντα έξι (86) επιβάτες, δεκαοχτώ (18) Ι.Χ., δεκαοχτώ (18) Φ/Γ και ένα (01) Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' μέχρι διενέργειας επιθεώρησης υφάλων από επαγγελματία δύτη και σύμφωνης γνώμης του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, καθώς και προσκόμισης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το επιβατικό κοινό προωθήθηκε με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στους προορισμούς τους με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΕΟΛΟΓΟΣ'' Ν.Π.11479".

Φωτογραφία απο την ιστοσελίδα enandro.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News