Απαγορευτικό απόπλου ενδεχομένως και αύριο

Από χθες το βράδυ ο καιρός έδειξε τις διαθέσεις του… Και το είδαμε εδώ στη Νάξο όπου το Aqua Jewel γύρω στις 8 το βράδυ δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι (προερχόμενο από τα Κουφονήσια) και έφυγε κατευθείαν προς την Σύρο. Μάλιστα, με βάση την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου « κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Σχοινούσας και Νάξου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμένα Σύρου. Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Νάξου δύο (02) επιβάτες, ενώ στο λιμένα Σχοινούσας ανέμενε προς επιβίβαση ένας (01) επιβάτης και στο λιμένα Νάξου τρεις (03) επιβάτες και ένα (01) όχημα».

Σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε απαγορευτικό απόπλου… Και από τα λιμάνια Πειραιά – Ραφήνας και του Λαυρίου δεν έφυγε κανένα πλοίο… Ούτε το Blue Star 2 για Παροναξία, ούτε το Blue Star Paros για τις βόρειες Κυκλάδες με τους ανέμους να αγγίζουν τα εννέα μποφόρ… Και βέβαια το Andros δεν ξεκίνησε το δρομολόγιο του και έμεινε στη Μύκονο, ενώ το SupperFerry II στη Ραφήνα…

Από εκεί και πέρα, το “Aqua Jewel” δεν εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του από Ανάφη 07:00 προς Θήρα, Θηρασιά, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Κύθνο, Κέα και   Λαύριο. Ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι το Blue Star Naxos είναι περίπου κοντά στην Αθήνα πλέον έχοντας φύγει κανονικά από την Παροναξία ενώ και το «Αρτεμις» θα μπει σε λίγο στο λιμάνι της Νάξου προερχόμενο από την Ιο….

Οσο για το … αύριο; Η ΕΜΥ αναμένει αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα και αύριο κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη μεγάλη πιθανότητα να έχουμε και αύριο απαγορευτικό απόπλου.