Το απαγορευτικό καλά κρατεί, απέτυχε να δέσει το "Αρτεμις" στη Νάξο

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.
Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου, ενώ ανοιχτή είναι η γραμμή Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας.
Από τη Ραφήνα τα πλοία δεν πραγματοποιούν τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Στο μεταξύ, οι λιμενικές αρχές Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου, ενημερώθηκαν χθες Τετάρτη 24 Ιανουαρίου από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» κο Περιστεράκη που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Μύκονο – Σύρο – Άνδρο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Φολεγάνδρου, Νάξου και Μυκόνου. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι άνεμοι σε Νάξο, Μύκονο κινούνταν με ταχύτητα άνω των 95 χιλιομέτρων την ώρα...  Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία λιμενική αρχή μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να τα ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολoγίων μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.