Blue Star Delos: Πρώτο και πάλι (4η σερί χρονιά) στο λιμάνι του Πειραιά

Το περιμέναμε … το ξέραμε… Αλλά, κάθε φορά, είναι διαφορετικό. Είναι όμορφο…. Και σίγουρα τα παιδιά της ιστοσελίδας ellinikiaktoploia.net που επιλέγουν να κάνουν αυτό το ταξίδι, το τελευταίο για τη χρονιά που φεύγει και το πρώτο για τη χρονιά που έρχεται το απολαμβάνουν. Κι έτσι έκαναν ποδαρικό για το 2019 μαζί με το Blue Star Delos στο πρώτο λιμάνι της χώρας, μερικά λεπτά μετά την αλλαγή της χρονιάς…. Το Blue Star Delos, πιστό στη παράδοση που έχει δημιουργήσει πλέον (για 4η σερί χρονιά) έχει στην αγκαλιά του 181 επιβάτες, 20 Ι.Χ, 5 φορτηγά, 4 δίκυκλα και 76 άτομα πλήρωμα, εκτελώντας το δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος – Νάξος - Σαντορίνη κι επιστροφή. Τον Πλοίαρχο Cpt Νικόλαο Γερακίτη, τους αξιωματικούς και το υπόλοιπο πλήρωμα του πλοίου υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός κ.Φώτης Κουβέλης, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ.Νεκτάριος Σαντοριναίος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης , οι οποίοι προχώρησαν στην απονομή τιμητικών πλακετών. Και  βέβαια αρκετοί επώνυμοι όπως ο ισχυρός άνδρας της ακτοπλοίας, ο Μιχάλης Σακέλλης….

Στη διάρκεια της μίνι εκδήλωσης ο υπουργός κος Κουβέλης, απευθυνόμενος στον πλοίαρχο του πλοίου, τα μέλη του πληρώματος και τους επιβάτες τόνισε:«Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες και όλους, το 2019 να είναι ευτυχές, δημιουργικό, γεμάτο προκοπή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλους τους πολίτες της Ελλάδας. Εύχομαι στους ναυτικούς μας άνδρες και γυναίκες να έχουν καλές θάλασσες και να φροντίζουν πάντοτε αυτό που έχουν αποφασίσει να υπηρετούν, την ελληνική ναυσιπλοΐα, την ελληνική ναυτοσύνη. Τους εύχομαι να είναι γεροί και δυνατοί. Εύχομαι σε όλους τους νησιώτες, κάθε καλό, τους εύχομαι προκοπή, τους εύχομαι να μετέχουν σε αυτό που χαράσσεται στη νέα περίοδο της πατρίδας μας, στην ανάπτυξη, στην ομόνοια, στη συνεννόηση, στην προκοπή. Χρόνια Πολλά σε όλους, ευτυχισμένο το 2019». 

Από τη πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σαντορινιός ευχήθηκε «υγεία και πρόοδο σε όλους τους Έλληνες Ναυτικούς, καλά ταξίδια, και καλή επιστροφή στην πατρίδα» και πρόσθεσε «Στόχος μας είναι το 2019 να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, όχι μόνο τις πολιτικές που ξεκινήσαμε, αλλά κυρίως να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα για ένα μέλλον που θα χαράξουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία, σε μια Ευρώπη με Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη».

Να σημειώσουμε πως στο λιμάνι της Πάρου, αντιπροσωπεία τοπικών φορέων έψαλε τα κάλαντα στη Reception του Πλοίου ενώ εν πλω πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πλοίου, με το πλήρωμα του να μοιράζει δώρα στους επιβάτες που ταξίδεψαν μαζί με το BLUE STAR DELOS στο τελευταίο του ταξίδι για το 2018.

Και το ιστορικό

Και επειδή η ιστορία είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, να πούμε ότι η Blue Star Ferries την δεκαετία που διανύουμε έχει τον απόλυτο έλεγχο. Μάλιστα, το 2016 είχε και μία παράξενη πρωτιά καθότι γεννήθηκε εν πλω το πρώτο παιδί για την χρονιά εκείνη με την εγκυμονούσα μητέρα να έρχεται από τη Πάρο για την Αθήνα αλλά το …κοριτσάκι ήθελε να γεννηθεί στη θάλασσα. Να σημειώσουμε ότι το Delos για πρώτη φορά μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά το 2012  στις 00:15 προερχόμενο από Σαντορίνη – Νάξο – Πάρο με τον πρόεδρο του Οργανισμού Γιώργο Ανωμερίτη να προσφέρει δώρα και βιβλία στον πλοίαρχο και το πλήρωμα του νεότευκτου πλοίου. Το 2011 ήταν η σειρά του “Blue Star Naxos” να κάνει ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά και μάλιστα είχε μπει νωρίτερα όλων καθότι στις 00:05 με πλοίαρχο τον Κυριάκο Χωριανόπουλο και προερχόμενο από τη γραμμή της Παροναξίας… Αντίθετα, το 2010 το ποδαρικό έχει γίνει από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αδαμάντιος Κοραής", το οποίο με 29 επιβάτες και πέντε ΙΧ προερχόταν από τα νησιά Μήλο, Σίφνο, Σέριφο και Κύθνο και το 2008 το επιβατικό πλοίο «Ρομίλντα» της GA Ferries.

Θυμίζουμε τις προηγούμενες φορές:

2008: GA FERRIES ROMILDA

2009: BLUE STAR PAROS

2010: Αδαμάντιος Κοραής

2011: ΒLUE STAR NAXOS

2012: BLUE STAR DELOS

2013: BLUE STAR PAROS

2014: BLUE STAR PAROS

2015: BLUE STAR DIAGORAS

2016: BLUE STAR DELOS

2017: BLUE STAR DELOS

2018: BLUE STAR DELOS

2019: BLUE STAR DELOS

Με φωτογραφίες από την ιστοσελίδα ellinikaktoploia.net