Δυτ. Κυκλάδες: Ξεψύχησε εν πλω προς το Πειραιά

Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να υπάρχει σε μόνιμη βάση γιατρός στα πλοία. Το είχαμε αναφέρει και πριν από μερικές εβδομάδες σε μία αντίστοιχη είδηση. Όμως, τα περιστατικά αυξάνονται. Και η ανάγκη παρουσίας γιατρού απαραίτητη. Οπότε καλό θα είναι να  βρεθεί μία φόρμουλα για την παρουσία τους.. Έστω και μέσω επιδότησης ή με την μορφή του …αγροτικού γιατρού όπως στην ύπαιθρο. Όχι, τίποτα άλλο, αυτή τη περίοδο οι κάτοικοι των Δυτικών Κυκλάδων βιώνουν το ένα σοκ μετά το άλλο. Χάνουν πλοία, βλέπουν τις καθυστερήσεις στις διακομιδές, ε δεν είναι και εύκολο κα κρατήσει κάποιος την ψυχραιμία του…

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα γιατί διαβάζουμε το δελτίο Τύπου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου αναφέρει ότι ένας 77χρονος έχασε τη ζωή του εν πλω (με το «Διονύσιος Σολωμός» το απόγευμα της Πέμπτης (09/11) από την Μήλο προς τον Πειραιά και ο γιατρός στη Σίφνο το μόνο που κατάφερε ήταν να διαπιστώσει το θάνατο του άτυχου επιβάτη.

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Πέμπτη (9/11), η Λιμενική Αρχή Σίφνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638, ότι 77χρονος επιβάτης, ο οποίος ταξίδευε με προορισμό τον Πειραιά, είχε απολέσει τις αισθήσεις του. Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα της Σίφνου, ιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου της περιοχής, διαπίστωσε το θάνατο του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σίφνου».