Δυτικές Κυκλάδες: Το "Διονύσιος Σολωμός" δεν έπιασε ... Σίκινο

Κακές καιρικές συνθήκες; Μη ασφαλή λιμάνια; Όλη τη χειμερινή περίοδο το δελτίο ενημέρωσης από την κεντρική ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι γεμάτο από ειδήσεις που ξεκινούν «λόγω καιρικών συνθηκών δεν … μπόρεσε»

Έτσι λοιπόν και το τελευταίο 24ωρο είχαμε δύο πλοία που δεν μπόρεσαν να… πιάσουν λιμάνι στις Κυκλάδες. Το πρώτο, ήταν το «Πρέβελης» που επέστρεφε από τα Δωδεκάνησα στον Πειραιά (σ.σ. αναμένεται να αναχωρήσει λίγο πριν τις 12 το βράδυ απόψε για Νότιο Αιγαίο και Κρήτη) και δεν μπόρεσε το βράδυ της Πέμπτης (10/12) να πιάσει Ανάφη. Αποτέλεσμα; Οκτώ προς επιβίβαση κάτοικοι του νησιού (συν ένα αυτοκίνητο) να μείνουν στο νησί και να μετακινηθούν με ευθύνη της εταιρείας…

Και το δεύτερο; Ήταν το «Διονύσιος Σολωμός» (φωτογραφία kaipoutheos.gr)  που δεν μπόρεσε σήμερα το πρωί να πιάσει … Σίκινο. Με αποτέλεσμα οι 4 επιβάτες που ήταν να κατέβουν στην Σίκινο να πάρουν το δρόμο για την Ίο…

Ας δούμε τι αναφέρει εδώ το σχετικό δελτίο ενημέρωσης:

« Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. 12/12), από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π. 10638, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιά - ν. Κύθνο - ν. Σέριφο - ν. Σίφνο - ν. Μήλο - ν. Κίμωλο - ν. Φολέγανδρο - ν. Σίκινο - ν. Ίο - ν. Θήρα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Σικίνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Ίου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν τέσσερις (04) επιβάτες, ένα Ι.Χ. και δύο (02) Φ/Γ προς αποβίβαση, ενώ στο λιμένα Σικίνου δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News